Wszystkie artykuły

WINA BIO
Początkowo marginalizowane i doceniane jedynie przez dość wąską grupę klientów, wina BIO stopniowo traciły swój wizerunek produktu drogiego i elitarnego. Wraz z przemijaniem mody, stały się one dziś towarem pożądanym przez konsumentów dbających o zdrowie i ekologię.
Wina australijskie
Nawet, jeśli wina australijskie nie mogą poszczycić się wielotysięczną tradycją, ich historia jest dosyć długa. Hodowla winorośli rozpoczęła się w Nowej Południowej Walii w roku 1788. Sadzonki tych cennych roślin przypłynęły do Australii w ładowniach statków, którymi podróżowali pierwsi kolonizatorzy. Nawet jeśli winnice w XIX wieku opanowały wiele części kraju, największa ich koncentracja nastąpiła głównie w południowych i południowo-wschodnich,
SYRAH czy SHIRAZ?
Syrah to szósty najczęściej hodowany na świecie szczep winorośli. Jego plantacje zajmują 185 000 hektarów, czyli 4% powierzchni wszystkich winnic na świecie. Jest on też czwartym najbardziej popularnym szczepem czerwonych winogron, zaraz po odmianach Cabernet Sauvignon, Merlot i Tempranillo.
WINA ALZACKIE
Alzackie winnice rozciągają się od Strasburga do Miluzy, a uprawiane na zboczach winorośle zajmują ponad 15 000 hektarów. Alzacja to największy producent białych win we Francji. Prezentowane w typowej i smukłej butelce (la flûte d’Alsace, tj. flet Alzacji), alzackie wina są zawsze butelkowane w regionie, z którego pochodzą.
WINA PORTO
Dolina rzeki Douro słynie z produkcji wina już od Starożytności, jednak nazwa „wino Porto“ pojawia się dopiero w XVII wieku.
Instrukcja zamówień
Zapoznaj się
z naszym asortymentem
Discover our offer
Dodaj
do koszyka wybrane produkty
Add selected products to your cart
Dokonaj
pełnej rezerwacji produktów
Confirm your order
Click & Collect
Odbierz i zapłać
na miejscu
Collect your order and pay in store

Zapisz się do newslettera!

Możesz zrezygnować w każdej chwili. W tym celu należy odnaleźć szczegóły w naszej informacji prawnej.