
Kategoria: Wybór sommeliera
Negroamaro Appasimento Scala
Cavas Hill Brut Wino...
NOSTALGIA vinho verde 0,75L
Coroa d'Ouro
MAS JEAN CLAUDE MAS VIOGNER
DOMAINE DE PICARDON COTES...
El Abuelo Reserva
Don Aurelio Reserva
Ritardatario Cantina Sava
WEST CORK CALVADOS CASK 0,7L
Irlandzka, trzykrotnie destylowana whiskey single malt z destylarni WEST CORK, która po ok. 6-7 letnim okresie dojrzewania w beczkach pierwszego napełnienia po Bourbonie, była finiszowana przez minimum 6 miesięcy w beczkach po calvados Garnier. W zapachu wyraźnie wyczuwalne aromaty owoców, głównie jabłek i gruszek, uzupełnione nutą migdałów. W smaku suszone owoce, wanilia i migdały. Butelkowana w naturalnym kolorze i bez filtracji na zimno.
Prosecco Asolo Extra Dry
HERRE GROS MANSENG
Wino w 100% ze szczepu Gros Manseng. Winnica osadzona jest u podnuża Pirenejów, dzięki czemu krzewy korzystają z wyjątkowego terroir i mikroklimatu. Finezyjne i bardzo aromatyczne. W ustach wyczuwalne nuty cytrusów i dojrzałych owoców tropikalnych i kandyzowanych. Świetne na aperitif, do foie gras i piersi z kaczki z miodem.
Segredos De Sao Miguel Rererva
Apis Miody Polskie Miód...
Ricard Apéritif 700 ml
CALVADOS PAYS D'AUGE XO...
Produkowany w apelacji Pays d’Auge z cydru na bazie gorzkich, słodko-gorzkich i słodkich jabłek. Podwójnie destylowany w miedzianych alembikach. XO dojrzewa w małych, używanych beczkach, w tym również w beczkach, w których wcześniej dojrzewały wina. W kompozycji znajdziemy również destylaty dojrzewające w beczkach po winach wzmacnianych i po brandy, które nadały calvadosowi słodszego i bardziej złożonego charaktery. To głęboki, bogaty trunek, pełen nut pieczonych jabłek, migdałów i tarty Tatin.
Prosecco Frizzante Zonin...
WOLFBERGER PINOT GRIS
ESTANDON LUMIERE 0,75l
Wyśmienite różowe wino o pięknym łososiowym kolorze. W nosie wielka finezja, z nutami cytrusów i różowego miąższu grejpfruta. Jedwabiste i gładkie na podniebieniu z cudowną równowagą między świeżością wina a jego jedwabistym ciałem, co prowadzi do apetycznego finiszu. Znakomite w połączeniu z owocami morza, sałatkami oraz jako aperitif.