Wino wyprodukowane w Mendozie, w jednym z największych regionów winiarskich Argentyny. Delikatne, owocowe, z wyraźną nutą jeżyn i śliwki. Polecane do mięs z grilla i pieczeni.
Wino stworzone w 100% z owoców odmiany Raboso, zbieranych w optymalnej fazie dojrzałości pod koniec października. Dojrzewanie kilka miesięcy w beczkach na osadzie. Intensywna, rubinowa barwa; bukiet pełen wiśni, malin i delikatnych nut kwiatowych. W ustach przyjemnie zaznaczona kwasowość i pełna struktura. Świetne do salami, gulaszu, wieprzowiny i serów. Potencjał leżakowania 25 lat. Spełnia normy wina organicznego i wegańskiego.
Domaine C. Bousquet to firma rodzinna. Nasze Chardonnay jest poddawane winifikacji w kadziach pod kontrolą temperatury, aby zachować jego typowość. Na podniebieniu intensywny i aromatyczny. Idealny jako aperitif oraz do ryb i białych mięs.
Cote Red Semi Sweet to półsłodkie wino wyprodukowane z czerwonych winogron pochodzących ze słonecznych winnic południowej Bułgarii. W smaku delikatne i harmonijne, charakteryzuje się aromatem dojrzałych jeżyn.
Orzeźwiające różowe wino\nCarlo Rossi tworzymy z pasją i starannością z winogron dojrzewających w słonecznych winnicach Kalifornii, którym zawdzięcza swoją pełnię smaków i aromatów. Spraw sobie przyjemność i zrelaksuj się przy tym różowym orzeźwiającym winie. Ciesz się tym łagodnym, pasującym do wielu okazji winem z przyjaciółmi. Doskonale samo w sobie, idealnie uzupełnia także smak wielu dań.
Delikatne, lekkie wino o jasnożółtej\nbarwie i aromacie cytrusów i\nowoców kandyzowanych. W ustach\norzeźwiające, o zbalansowanej\nsłodyczy z lekką kwasowością.\nPodawać schłodzone do 8 10°C.
Gruzińska brandy od stuleci jest uważana za jedną z najlepszych na świecie, a wyjątkowa jego\njakość bierze się z tradycyjnej sztuki destylacji oraz endemicznych odmianach winorośli,\nz którego jest wytwarzana. Brandy Kazbek Peak to doskonała kompozycja destylatów\nwinnych, pachnących suszonymi śliwkami i prażonymi, karmelizowanymi orzechami\nlaskowymi w oplocie subtelnych nut kwiatowych. W smaku pełna, złożona z delikatną\nsłodyczą na finiszu. Pochodzi z regionu Kakheti o wspaniałych tradycjach winiarskich, a co\nnajmniej pięcioletnie leżakowanie w dębowych beczkach potęguję jej moc i ekspresję\naromatów budując mistrzowski produkt najwyższej jakości.
Barwa - intensywna czerwona z rubinowymi refleksami.Aromat i smak - idealnie zbalansowane, harmonijny nos z przewagą ciemnych owoców, wiśni, jagód; w smaku nuty czarnego pieprzu łączą się z przyjemną delikatną słodyczą. Potrawy - mięsa z grilla, solidnie przyprawiony pieczony drób, pasztety, wędliny, makarony z sosami pomidorowymi i pesto
Kadarka powstała ze szczepu Muscat, jednej z najbardziej popularnych odmian winorośli\nuprawianych na całym Półwyspie Bałkańskim. Półsłodki aromatyzowany napój na bazie wina\no eleganckim złotym kolorze oraz aromacie dojrzałych jabłek i gruszek podkreślonych\nw smaku miodowymi nutami.
Delikatne białe wino półsłodkie wyprodukowane z kompozycji ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron. Charakteryzuje się zbalansowanym smakiem, z wyraźnie zaznaczoną słodyczą. Bukiet zdominowały owoce cytrusowe, owoce tropikalne i miód.
Doskonałe czerwone wino, które jest w dużej mierze wytwarzane z winogron odmiany Sangiovese. Można je znaleźć w słonecznych winnicach regionu winiarskiego Chianti DOCG w Toskanii. Jego delikatny bukiet przekonuje nutami owoców leśnych, uzupełnionymi lekko korzennymi aromatami fiołków, które w finiszu są delikatnie podkreślone.
Wino wyprodukowane ze szczepów: 70% Corvina i Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara. Leżakowane przez 1 rok w dębowej beczce. Wino o niezwykłej żywej czerwieni, pełne, eleganckie o intensywnym bukiecie jagód i wiśni. Idealne jako towarzysz makaronów, potraw mięsnych, starzonych serów oraz kuchni śródziemnomorskiej.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.