Wino wyprodukowane w Mendozie, w jednym z największych regionów winiarskich Argentyny. Delikatne, owocowe, z wyraźną nutą jeżyn i śliwki. Polecane do mięs z grilla i pieczeni.
Kolor zdecydowanie rubinowy z fioletowym refleksem. Zapach intensywny z nutą słodkich przypraw. W smaku delikatne z dobrze zbalansowanymi taninami. Idealne wino do grilla, makaronów, czerwonych mięs, dań kuchni śródziemnomorskiej i serów.
Cechy wina: południowoafrykańskie, czerwone, wytrawne, pachnące dojrzałymi owocami, gałką muszkatołową, z lekka wyczuwalna nutka dębu, dobrze zbudowane, o przyjemnych, gładkich taninach, dla złagodzenia smaku poddane fermentacji malolaktycznej, 20% wina dojrzewa przez 4 miesiące w beczkach z dębu francuskiego Szczepy winogron: 50% cabernet sauvignon, 50% merlot Doskonale pasuje do steków, hamburgerów, pizzy
Olśniewający kolor rubinowej czerwieni. Złożony aromat zgniecionych jagód. W smaku przyjemna krągłość i czysta struktura tanin. Idealne do czerwonych mięs, gulaszu i makaronu. Podawać w temp. pokojowej.
Wyjątkowe wino, którego winogrona pochodzą z winnic znajdujących się w pobliżu Andów\npołożonych na wysokości od 500-700 m n.p.m.. Po zakończeniu fermentacji 50% wina\npoddawano starzeniu przez 8 miesięcy francuskich i amerykańskich w beczkach, a pozostałe\n50% poddawano starzeniu w zbiornikach ze stali nierdzewnej w celu zachowania aromatów\nowocowych. Cabernet Sauvignon urzeka aromatami śliwki, wiśni i malin, które łączą się\nw idealnej harmonii z nutami czarnego pieprzu oraz karmelu. Wino harmonijne,\no przyjemnej zrównoważonej kwasowości.
Kolor złotożółty.\nNos: między gruszką a pigwą.\nSmak: Mocne i harmonijne aromaty łączące nuty roślinne i owocowe. Dominacja aromatów moreli, pigwy i pieczonego jabłka. Rewelacyjne
Wino średnio zbudowane. Ma elegancki, owocowy bukiet z intensywnym jabłkiem i chrupkimi cytrusami. Łagodne i odświeżające. Doskonałe do ryb, drobiu i serów. Podawać dobrze schłodzone.
Wino powstałe z kupażu białych winogron pochodzących ze znanej na całym świecie Doliny Róż. Wino to charakteryzuje się delikatnym smakiem świeżych owoców oraz aromatem z wyczuwalnym agrestem i winogronem.
Wino o rubinowej, głębokiej barwie. Delikatny aromat czerwonych i czarnych owoców. Nuty wiśni, czarnych porzeczek i jeżyny. Delikatna, zbalansowana słodycz sprawia, iż jest to doskonałe wino do bieżącej konsumpcji – „pijalne”.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.