Wino wyprodukowane w Mendozie, w jednym z największych regionów winiarskich Argentyny. Delikatne, owocowe, z wyraźną nutą jeżyn i śliwki. Polecane do mięs z grilla i pieczeni.
Ten niezwykle owocowy Cabernet Sauvignon ma soczysty smak czarnej porzeczki i wiśni. Bukiet intensywny i bardzo złożony. Łagodna słodycz połączona jest z nutą taniny. Idealne na każdą okazję, zwłaszcza do kanapek, makaronów, indyka i cielęciny. Można zaproponować jako aperitif. Podawać w temp. pokojowej.
100% Sauvignon Blanc. Jasno złocista barwa z zielonymi refleksami. Przyjemne, aromatyczne i odpowiednio zrównoważone. Wyczówalne delikatne aromaty ananasów, liczi i agrestu. Idealne w towarzystwie skorupiaków, owoców morza, sałat i szparagów.
Wino o bardzo interesującej strukturze uzyskanej dzięki specyfi cznej metodzie produkcji zwanej „Doppio Passo”. Doskonałe zbalansowanie delikatnych tanin i kwasowości. Jedwabiste, powłóczyste, łagodne wino niepozbawione wielowymiarowości i głębi. Doskonałe do mięs, makaronów i przystawek, w szczególności dojrzałych serów
Wino wytrawne o jasnej, rubinowej barwie z wyjątkowo delikatnym balsamiczno-kwiatowym\naromatem. Na podniebieniu wino jest kompletne, właściwe dla klasycznego stylu Rioja.\nWino ukazuje pełne i słodkie owoce z bardzo przyjemnym zakończeniem. Odświeżający,\nelegancki i atrakcyjny styl. Banda Azul oznacza „Niebieską Wstęgę”, którą z dumą nosi\nkażda butelka tego trunku na znak swojej dojrzałości.
Winifikacja: szypułkowanie, delikatne tłoczenie, klarowanie w temperaturze 8-10°C przez 12 godzin. Fermentacja przy wykorzystaniu wyselekcjonowanych drożdży w temperaturze 16-18°C. Zlanie do zbiorników z nierdzewnej stali gdzie uszlachetnia się do momentu butelkowania.\n\nCharakterystyka: aromatyczne wino, o owocowych nutach, lecz niepozbawione struktury.\n\nW nosie kwiatowa woń, która przywodzi na myśl kwiaty akacji, wyczuwalny aromat gruszki. Wino łatwe do picia, świeże i intensywne, świetna harmonia smaku.\n\nPodawanie: polecane jako aperitif, do świeżych sałatek, do przystawek lub lekkich dań rybnych.
Delikatnie wytrawne białe wino wyprodukowane z winogron szczepu Sauvignon Blanc\nrosnących w Nowej Zelandii, w regionie Nelson na Wyspie Południowej. Posiada typowe\ncechy dla win z tego zakątka; delikatny aromat agrestu, nuty cytrusowe, zielonego jabłka oraz\ndojrzałego melona.
Czerwone wytrawne wino gronowe o intensywnym rubinowo-czerwonym kolorze. W zapachu aromaty czerwonych i czarnych jagód z pikantnymi i lekko dymnymi nutami w tle oraz delikatnymi niuansami dębiny. W smaku zrównoważone z aksamitnymi taninami i długim finiszem. Sugestie kulinarne: wędzone mięsa, pikantne potrawy, pieczone czerwone mięsa.
Białe wino o łagodnym, lekko słodkawym smaku wyprodukowane z gron Műller – Thurgau. Bukiet kwiatowo – owocowy łączy się z posmakiem owoców południowych połączonych z delikatną kwasowością. Wino do deserów i dań kuchni azjatyckiej opartych o bazę sosów słodko – kwaśnych.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Nowy głębszy smak Johnnie Walker Doble Black pochodzi z połączenia naturalnie przydymionych whisky, dojrzewających w mocno zwęglonych dębowych beczkach.