-
`

Lindeman’s Bin 50 Shiraz to jedno z najbardziej rozpoznawalnych win australijskich, cenione za swój intensywny owocowy charakter i łagodny, przystępny styl. Wino kusi głębokim, purpurowym kolorem i bogatym aromatem jeżyn, czarnej porzeczki, śliwek oraz nut przypraw i wanilii. W smaku pełne, soczyste, z aksamitnymi taninami i delikatnym dębowym finiszem.
Styl: Nowoczesne, eleganckie wino z charakterem, idealne zarówno dla koneserów, jak i początkujących miłośników czerwieni.
Sugestie kulinarne:
Znakomite do czerwonych mięs, burgerów, grillowanych warzyw, potraw z grilla oraz twardych serów.
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu.
Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą
Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek
Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru
Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Ten 12-to letni single malt z destylarni Loch Lomond, która swą nazwę wzięła od pięknego jeziora znajdującego się w pobliżu gorzelni ma głęboko owocowy charakter. Stanowi kompozycję destylatów dojrzewanych w trzech różnych typach beczek: po bourbonie, tzw. refill cask oraz ponownie wypalanych. Takie połączenie oraz kunszt Master Distillera - Michaela Henry nadała tej whisky perfekcyjnej harmonii. Nos to przede wszystkim chrupiące, zielone jabłko, dojrzała gruszka i odświeżające cytrusy ze słodkim, słodowym tłem. W smaku owoce sadu i cytrynowa beza. Akcenty gruszki przechodzą stopniowo przez nuty cytryny, aż do ciasta waniliowego i słodyczy biszkoptów. Finisz delikatnie torfowy.