
Kategoria: MOCNE ALKOHOLE
Stumbras Cranberry 0,5l (16)
Brandy Bardinet VSOP 0,7 L
CALVADOS PAYS D'AUGE XO...
Produkowany w apelacji Pays d’Auge z cydru na bazie gorzkich, słodko-gorzkich i słodkich jabłek. Podwójnie destylowany w miedzianych alembikach. XO dojrzewa w małych, używanych beczkach, w tym również w beczkach, w których wcześniej dojrzewały wina. W kompozycji znajdziemy również destylaty dojrzewające w beczkach po winach wzmacnianych i po brandy, które nadały calvadosowi słodszego i bardziej złożonego charaktery. To głęboki, bogaty trunek, pełen nut pieczonych jabłek, migdałów i tarty Tatin.
Mr. Jekyll Absinth 0,70 L
Grappa del Rodela San Diano...
SPIRYTUS REKTYFIKOWANY
Leblon Cachaca Napój...
GRAPPA ALEXANDER 0,7L
MARTINI BIANCO 1,5L
Królowa wermutów. Znana w przeszłości jako Bianchissimo, czyli „najbielsza”. Z wyczuwalnymi subtelnymi nutami wanilii. Dzięki wielu nagrodom zdobytym od 1910 roku oraz zadowoleniu konsumentów „Biała dama z Pessione” stała się powszechnie rozpoznawalnym i uznanym trunkiem. Niewinność Bianco skrywa bogactwo smaku. Wyjątkową bazę smakową z winogron Trebbiano dopełniają wyciągi z aromatycznych ziół i kwiatów.
BACHE GABRIELSEN American...
SPIRYTUS REKTYFIKOWANY
Ricard Apéritif 700 ml
Citrum Gin
IPANEMA CACHACA 0,7L
Cachaça (czytaj: kaszasa) powstaje w wyniku destylacji sfermentowanego soku z trzciny cukrowej. Jest produkowana w Brazylii i w ostatnich dekadach zyskała wielką międzynarodową renomę. Proces produkcji zaczyna się od namoczenia trzciny zaraz po ścięciu. Źdźbła są źródłem słodkiego soku, do którego dodawana jest woda. W ten naturalny sposób rozpoczyna się proces fermentacji. Uzyskany sok jest destylowany w aluminiowych alembikach i pozostawiany do starzenia w dębowych beczkach.Marka Ipanema odwołuje się do nazwy jednej z najsłynniejszych plaż w Rio de Janeiro.
MARTINI ROSATO PÓŁWYTR 0.5L
Kiedy świat zapragnął bardziej współczesnego smaku, nasi mistrzowie stworzyli całkowicie nową bazę z białego i czerwonego wina. Wyraziste nuty goździków, gałki muszkatołowej i cynamonu stworzyły aromatyczny wermut, który zdobywa liczne nagrody na całym świecie. Charakterystyczny zapach Rosato powstaje w wyniku długotrwałego procesu: do czystego alkoholu dodawane są rośliny, w tym goździki z Madagaskaru oraz laski cynamonu ze Sri Lanki. Po destylacji ujawniają się wyrafinowane i subtelne aromaty.