Kolor głęboko rubinowy. Bukiet to elegancka kompozycja przypraw i dojrzałych, czerwonych owoców. W smaku przyjemnie wytrawne, pełne i aksamitne. Doskonałe do steków, pieczonego mięsa i starzonych serów. Podawać w temp. 18-20º C.
Rewelacyjne czerwone wino stworzone ze szczepów Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon. Piękna rubinowa barwa. W nosie intensywnie owocowe z delikatną nutą przypraw. Na podniebieniu pełne, wyraziste, z wyczuwalnymi aromatami wiśni, jeżyn i porzeczki. Finisz mocny i długi z subtelną nutą pieprzu i goryczki. Wspaniałe w połączeniu z czerwonymi mięsami, gulaszami i serami.
Gruzińska brandy od stuleci jest uważana za jedną z najlepszych na świecie, a wyjątkowa jego\njakość bierze się z tradycyjnej sztuki destylacji oraz endemicznych odmianach winorośli,\nz którego jest wytwarzana. Brandy Kazbek Peak to doskonała kompozycja destylatów\nwinnych, pachnących suszonymi śliwkami i prażonymi, karmelizowanymi orzechami\nlaskowymi w oplocie subtelnych nut kwiatowych. W smaku pełna, złożona z delikatną\nsłodyczą na finiszu. Pochodzi z regionu Kakheti o wspaniałych tradycjach winiarskich, a co\nnajmniej pięcioletnie leżakowanie w dębowych beczkach potęguję jej moc i ekspresję\naromatów budując mistrzowski produkt najwyższej jakości.
Kangaroo Bay to delikatnie wytrawne wino zbudowane z charakterystycznego dla Australii\nszczepu Chardonnay. Odpowiednia selekcja gron wyśmienicie oddaje klimat południowowschodniego\nregionu Australii. Wino to łączy w sobie delikatne aromaty melona\ni orzeźwiających owoców cytrusowych z delikatnymi nutami wanilii. W smaku doskonale\nzbalansowane z przyjemnym, owocowym, lekko orzeźwiającym zakończeniem.
Część mieszanki pochodzi z zachodniej części winnicy Vinadeis z wpływami oceanicznymi, a druga ze wschodniej części winnicy z wpływami śródziemnomorskimi. Wiele niuansów geologicznych: głównie wapień, glina i piasek. Bezpośrednie tłoczenie i fermentacja z kontrolą temperatury - mieszanie fusów pod koniec fermentacji. Sauvignon o jasnożółtym kolorze z zielonymi odcieniami. Na podniebieniu odnajdziemy aromaty owoców cytrusowych (cytryna, pomelo) oraz aromaty warzyw (bukszpan, jaśmin). Znakomicie sprawdzi się jako aperitif oraz do ryb i owoców morza.
Wino półwytrawne stworzone z gron uprawianych w Central\nValley. Posiada intensywną rubinową barwę i aromaty czarnej\nporzeczki z nutą wanilii.\nPodawać schłodzone do temperatury 8⁰C w towarzystwie deserów\nlub jako aperitif.
Czerwone, wytrawne wino hiszpańskie, starzone przez okres 12 miesięcy w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu. Produkowane z mieszanki szczepów Tempranillo 82%, Garnacha 14%, Mazuelo 4%.
Cechy wina: chilijskie, z ręcznie zbieranych winogron w Valle Central na przełomie kwiecień/maj, czerwone, wytrawne, o głębokiej barwie czerwonej śliwki, trwałej ciekawej kompozycji zapachowej (dojrzałe ciemne owoce: jeżyna, śliwka, wiśnie, przyprawy: papryka, biały pieprz, ciemna czekolada, a także nutki wanilii, kawy i cedru – wpływ dojrzewania w dębie), w smaku owocowe, jedwabiste, o dojrzałych taninach, przyjemnym i trwałym zakończeniu, dla zachowania owocowości tylko 60% wina poddane fermentacji malolaktycznej, a następnie dojrzewaniu w dębowych beczkach, 40% pozostaje w zbiornikach ze stali nierdzewnej, potencjał starzenia 5 lat Szczepy winogron: carmenère Doskonałe do wołowiny, ostrych serów, dzikiego ptactwa, ryb (tuńczyk, łosoś), pieczonego drobiu, soczewicy z rozmarynem
Białe, wytrawne wino gronowe o jasno słomkowej barwie z zielonymi refleksami. Szczepy: Rkatsiteli, Mtsvane. W zapachu nuty tropikalne, kwiatowe z zielonym jabłkiem i morelą w tle. W smaku orzeźwiające, z wyczuwalną mineralnością i cytrusowym finiszem. Polecamy do: grillowanych dań z drobiu, ryb, lekkich sałatek, makaronów w jasnych sosach, dań warzywnych.
Delikatne wino skomponowane z odmiany Verdejo. Jasnożółta barwa z zielonymi refleksami. Aromat gruszki i owoców tropikalnych, z subtelnym warzywnym akcentem podkręconym balsamico. W ustach nuty cytrusów i białych kwiatów. Świetne jako aperitif, do drobiu i lekkich sałatek.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.