Wytrawne białe wino skomponowane w 100% ze szczepu Sauvignon Blanc.\nPełen ekspresji aromat cytrusów z żywiołowym\nzapachem kwiatów, zielonego pieprzu i ziół. Podawać jako aperitif z sałatkami i\nowocami morza.
Jasny rubinowy kolor.\nWyczuwalny intensywny aromat czerwonych owoców i przypraw.\nGiętkie, zrównoważone, okrągłe na podniebieniu z drobnymi taninami.\nZnakomite w połączeniu z czerwonymi mięsami, potrawami z grilla oraz serami.
Białe australijskie wino gronowe, jakościowe, wytrawne, o złocistej barwie i bogatym, owocowo kwiatowym bukiecie. W smaku świeże, dobrze zrównoważone. Doskonałe jako aperitif, do dań z drobiu, ryb, owoców morza oraz sałatek
Cechy wina: włoskie, z regionu Salento w Apulii (Puglia) na „obcasie buta” na południu kraju, czerwone, wytrawne, o ciemnej, ale przejrzystej rubinowej barwie, pachnące w pełni dojrzałymi czerwonymi owocami, dobrze zbudowane, złożone, owocowe Szczepy winogron: 100% primitivo Doskonałe zwłaszcza do czerwonych mięs (pieczonych i w sosach) oraz dziczyzny
Cytrynowy kolor. Aromaty bardzo intensywne kwiatowe, przypominające płatki róży. Lekkie o przyjemnej kwasowości, kwiatowe i dobrze zbudowane. Doskonałe do sałątek, ryb, skorupiakówi jako aperitif.
Wino stworzone z mieszanki szczepów Grenache, Syrah oraz Mourvedre o głębokim rubinowym kolorze z granatowymi refleksami. W nosie wyczuwalne aromaty przypraw i czerwonych owoców w połączeniu z nutami leśnymi. Okrągłe i mięsiste na podniebieniu, dobrej długości i trwałości, zakończone jedwabistymi taninami. Rewelacyjne w połączeniu z czerwonym i białym mięsem, potrawami z grilla oraz serami.
Cechy wina: hiszpańskie, jakościowe z regionu Cariñena w Aragonii w północno-wschodniej części kraju, otrzymane z ręcznie zbieranych winogron, czerwone, wytrawne, o intensywnym aromacie czerwonych owoców (wiśnie, maliny) z przyprawową nutką wanilii (wpływ dojrzewania w dębowej beczce), dla podniebienia wykwintne, pełne, złożone, przez 24 miesiące dojrzewające w beczkach z dębu amerykańskiego, a następnie 36 miesięcy w butelkach Szczepy winogron: garnacha, tempranillo, cariñena Wyśmienite zwłaszcza do czerwonych mięs, dziczyzny, ostrych serów
Wino powstałe z kupażu białych winogron pochodzących ze znanej na całym świecie Doliny Róż. Wino to charakteryzuje się delikatnym smakiem świeżych owoców oraz aromatem z wyczuwalnym agrestem i winogronem.
Wino o głębokim rubinowym kolorze z delikatnym owocowym aromatem i nutą słodkiej porzeczki, wanilii i tofi. Przyjemne i łatwe w degustacji z delikatnymi taninami, długi i przyjemny koniec. Idealne do białych i czerwonych mięs, steków, makaronów oraz serów.
Wino włoskie powstałe w procesie tradycyjnej winifikacji,\nz ręcznie zbieranych gron szczepu Negroamaro i\nMalvasia , poddanych maceracji skórek. Starzone 2\nWino wytrawne, o głębokiej rubinowej barwie\ni pomarańczowych refleksach.\nIntensywny i elegancki bukiet z nutami dojrzałych\nczerwonych owoców i przypraw.\nW ustach dobrze zbalansowane i zbudowane, o\nmiękkich taninach, lekko gorzkie w posmaku.\nDoskonale pasuje do dań z czerwonego mięsa,\nmakaronów z ostrymi sosami\noraz do dojrzewających serów.\nPodawać w temperaturze 18\n2222°C.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.