El Sol Chile to łagodne, czerwone wino o purpurowej barwie i unikalnym porzeczkowo-wiśniowym aromacie, z delikatną nutą wanilii. El Sol Chile idealnie pasuje do mięs, wędlin, serów i przekąsek.\n\nTemperatura podawania: 18°C.
Blend odmian winogron najbardziej charakterystycznych dla regionu: 85% tempranillo, 10% graciano, 5% mazuelo. Najwyższa jakość wśród win Campo Viejo, dostępnych na polskim rynku. Dojrzewa przez 24 miesiące w beczkach z francuskiego (80%) i amerykańskiego dębu (20%), następnie leżakuje przez 36 miesięcy w butelkach. Jest to wino najwyższej klasyfikacji w Hiszpanii.\nBarwa: rubinowa, z delikatnymi słonecznymi refleksami\nZapach: przydymionego drzewna z dodatkiem aromatycznych przypraw i tytoniu\nSmak: bogaty, kompleksowy, z akcentami śliwek, jeżyn i borówek\nFinisz: słodycz kakao i kawy\nPodanie: świetnie pasuje do długo dojrzewających twardych serów oraz wędlin
Chianti to najbardziej charakterystyczne dla Toskanii wino. Grande Conte Chianti ma rubinową barwę z fioletowymi refleksami. W aromatach typowe dla Chianti nuty wiśni i jeżyn z niuansami fiołków. W smaku zrównoważone, soczyste z przyjemną kwasowością i aksamitnym owocowym finiszem. Idealne do czerwonego grillowanego mięsa, typowych dań kuchni toskańskiej, pieczeni oraz makaronów w pomidorowych sosach.
Wytrawne wino o intensywnej, głęboko czerwonej barwie. Wyczuwalne aromaty czerwonych jagód, wiśni i czarnego pieprzu, kawy z nutą tytoniu; wino pełne, dobrze zbudowane i bogate, na palecie ponownie czerwone owoc, wiśnie i przyprawy. Wino świeże, finezyjne z elegancką taniną, długi i gładki finisz. Placany do dań mięsnych, pizzy, kurczaka w pomidorach lub w sosie grzybowym, pieczonych ziemniaków, zu warzywnych i zapiekanek.
Ożywione, wibrujące i aromatyczne z zachwycającą głębią i mocą. Na finiszu owoce pestkowe. Idealne na pikniki, z owocami morza lub potrawami z mięsa drobiowego.
Kompozycja odmian Garganega Veronese (75%), Chardonnay i Pinot Bianco. Połyskliwa i jasnosłomkowa szata. Bardzo świeże aromaty bogate w nuty kwiatów i owoców. W ustach doskonały balans owoców, kwasowości i nut mineralnych, z przyjemnym, migdałowym finiszem.
Choya to tradycyjny, japoński napój alkoholowy z moreli japońskiej (ume). Otrzymuje się go poprzez zalanie całych zielonych owoców moreli wódką. Smak napoju pochodzi z kwasu cytrynowego zawartego w owocu. Wpływa on na zwiększenie apetytu. Choya ma unikalny owocowy smak z nutami migdałów i marcepana. Napój jest doskonały jako aperitif i do sushi.
Wino skomponowane w 100% ze szczepu Merlot dojrzewającego w najlepszych „terroirs” by uzyskać owoc najlepszej jakości. Po ukończeniu fermentacji wino dojrzewa 9 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu, a następnie 15 miesięcy w butelce. Piękna i intensywna wiśniowa szata cieszy nasze oczy. Aromat jest bogaty, typowy dla Merlota. Bukiet pełen dojrzałych owoców, z nutą pieprzu. W ustach pełne i krągłe, o mocnej strukturze wygładzonej elegancką, waniliową nutą pochodzącą z dębiny. Świetne do czerwonych mięs.
Wyraźnie delikatny i elegancki styl Marlborough Sauvignon Blanc, którego zachwycające aromaty działają jak przynęta, sprawiając, że chce się podejść bliżej, co jest głównym celem aromatu, kiedy się nad tym zastanowić. W nosie subtelne nuty marakui, liczi i ciasta z limonką. Podniebienie jest jedwabiste i delikatne ze stonowanymi nutami cytrusowymi, które rozjaśniają i odświeżają. Znakomite jako aperitif oraz do ryb i owoców morza.
Wino półwytrawne z portugalskiego regionu Minho. Vinho Verde w tłumaczeniu z języka\nportugalskiego oznacza „zielone wino”, co odnosi się przede wszystkim do młodości\ni świeżości tego wina. W smaku lekkie i rześkie, z naturalnie przyjemnie zrównoważoną\nkwasowością.
Ten niezwykle owocowy Cabernet Sauvignon ma soczysty smak czarnej porzeczki i wiśni. Bukiet intensywny i bardzo złożony. Łagodna słodycz połączona jest z nutą taniny. Idealne na każdą okazję, zwłaszcza do kanapek, makaronów, indyka i cielęciny. Można zaproponować jako aperitif. Podawać w temp. pokojowej.
Dzięki głębokiej barwie granatu, ta rezerwa odsłania nos z aromatami czarnych owoców, doprawionymi prażonymi i pikantnymi nutami. Bogate, okrągłe i bogate podniebienie oparte jest na gęstych i eleganckich taninach. Znakomite do czerwonych mięs, wędlin oraz serów.
Intensywnie rubinowy kolor. Łagodne i aksamitne aromaty czarnej porzeczki i śliwek, z nutą wanilli. Dobrze zbudowane i zbalansowane. Doskonale się komponuje z kuchnią śródziemnomorską i pieczonym mięsem.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.