El Sol Chile to łagodne, czerwone wino o purpurowej barwie i unikalnym porzeczkowo-wiśniowym aromacie, z delikatną nutą wanilii. El Sol Chile idealnie pasuje do mięs, wędlin, serów i przekąsek.\n\nTemperatura podawania: 18°C.
Jest to klasyczna mieszanka Bordeaux z Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Posiada ładną ciemnowiśniową barwę. W nosie wyczuwalne dojrzałe ciemne owoce, jagody, czarna porzeczka, wiśnia z subtelną nutą pieprzu. Na podniebieniu ten wyjątkowy kupaż jest harmonijny i zrównoważony, elegancki. Świetne do czerwonych mięs, pieczeni oraz potraw z grilla.
Wino wyprodukowane z czerwonych winogron pochodzących ze słonecznych winnic południowej Bułgarii. W smaku delikatne i harmonijne, charakteryzuje się aromatem dojrzałych jeżyn.
Półsłodkie wino czerwone zbudowane z rozpoznawalnego szczepu Cabernet Sauvignon\ndającego intensywną rubinową barwę. Nacechowane bukietem owocowo-korzennych\naromatów. W smaku delikatne, owocowe, z przyjemnie rozgaszczającą się słodyczą na\npodniebieniu.
Dojrzewa przez 10-12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, następnie przez 6 miesięcy w butelce. Ładnie dojrzałe, posiada jeszcze kilkuletni potencjał. Aromaty czerwonych owoców, wzbogacone nutami beczkowymi (palona kawa, wanilia, cynamon). Na podniebieniu delikatnie garbnikowe, żywe, dzięki niezłej kwasowości. Eleganckie, z długim finałem. Pasuje szczególnie do czerwonych mięs i twardych serów. Idelane równiez do kuchni sródziemnomorskiej, chińskiej, indyjskiej i afrykańskiej.
Wyjątkowe wino z owoców zbieranych z wyselekcjonowanych krzewów. Nos nieco jeszcze\nzamknięty, złożony z intensywnych czerwonych i czarnych owoców. Nuty drewniane\ni balsamiczne. W ustach bardzo skoncentrowane, z wyraźnymi, choć dobrze zintegrowanymi\ntaninami. Mocna struktura z dobrą kwasowością oraz znakomita równowaga i elegancja.\nPomimo szczodrego stylu bardzo gładkie i jedwabiste. Wino leżakowało minimum 24\nmiesiące w beczkach z dębu amerykańskiego oraz 36 miesięcy w butelkach.
To rubinowe czerwone wino ma świeży aromat owoców cassis, malin i jeżyn. Wino jest soczyste i miękkie na podniebieniu z nutami cedru z subtelnego dojrzewania i utrzymującym się, gładkim posmakiem.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.