El Sol Chile to łagodne, czerwone wino o purpurowej barwie i unikalnym porzeczkowo-wiśniowym aromacie, z delikatną nutą wanilii. El Sol Chile idealnie pasuje do mięs, wędlin, serów i przekąsek.\n\nTemperatura podawania: 18°C.
Półwytrawne wino o pięknej ciemnoczerwonej barwie. Doskonale zbudowane, o aromacie\nmaliny, truskawki, z nutami dębu i cynamonu. W smaku wyczuwalne czerwone owoce,\nz długim przyjemnym finiszem.
Najbardziej popularne na świecie białe wino reńskie , jakościowe, o delikatnym, półsłodkim smaku. Doskonałe do dań lekkich, takich jak drób czy ryby oraz sałatek.
Emblematyczne wino swojej alepacji o głęboko czerwonej barwie. Urzeka apetycznym aromatem o nutach czarnych owoców (czereśni i jeżyn). Bogate w smaku, powabne i owocowe o delikatnie jedwabistych taninach. Finał elegancki i harmonijny.\nSerwować w temperaturze: 17 18°C\nPodawać: To wino idealnie współgra z czerwonym mięsem, grilowanym kurczakiem,\nróżnymi daniami gulaszowymi i serem.
Fermentacja wina zachodzi w temperaturze 15ᵒC, w zbiorniku ze stali nierdzewnej w kontakcie z drewnem. Następnie dla zapewnienia odpowiedniej równowagi, stosuję się technikę betonową dzięki której wino staje się pełne i harmonijne. Włoskie wino wytrawne. Przeważające aromaty dojrzałych, świeżo zebranych jabłek. W smaku łączy w sobie owocowość z delikatnymi maślano-waniliowymi akcentami. Lekkie i orzeźwiające. Idealne do owoców morza, sałatek a także jako aperitif.
Głęboki rubinowy kolor. Nos bardzo świeży i owocowy. Podniebienie okrągłe i chciwe. Rewelacyjne w połączeniu ze stekami, potrawami z grila oraz pieczonymi mięsami.
Słodkie białe wino stworzone z gron szczepu Muscat\nd’Alexandrie ,\njedno z najpopularniejszych win z regionu Valencii.\nMaceracja ze skórką na zimno przed fermentacją.\nBarwa złota z jasnozielonymi refleksami, bogate aromaty rodzynek,\nw ustach słodkie, owocowe i zrównoważone.\nIdealne serwowane dobrze schłodzone z deserami, lub jako aperitif\n.\nŚwietnie się również sprawdzi podane z ostrymi potrawami, np. chili.
Białe wytrawne wino w apelacji AOC, powstałe z gron szczepów\nRkatsiteli i Mtsvane Kakhuri .\nWinogrona pochodzą z mikroregionu uprawy winorośli\nTsinandali\nw Kachetii największego i najważniejszego regionu\nwiniarskiego w Gruzji.\nWino jasno\nsłomkowej barwie z zielonkawymi refleksami\ni wyróżniającym się kwiatowym aromacie z nutkami owoców\ntropikalnych.\nTo wino o umiarkowanej kwasowości i z wyczuwalną na\npodniebieniu dojrzałą brzoskwinią.\nŚwietnie pasuje do dań z drobiu, ryb oraz do sałatek i serów.\nNajlepiej smakuje podane w temperaturze 12\n14 C.
Olśniewający kolor rubinowej czerwieni. Złożony aromat zgniecionych jagód. W smaku przyjemna krągłość i czysta struktura tanin. Idealne do czerwonych mięs, gulaszu i makaronu. Podawać w temp. pokojowej.
Bardzo intensywne owocowe aromaty i świeżość przypominająca truskawki. \nW smaku świeże o nutach arbuza, lukrecji i skórki pomarańczowej.\nDelikatny przyjemny finisz.\nDoskonałe do owoców morza, koktajli z krewetek, grillowanych ryb, orientalnej kuchni pikantnej oraz do sałatek z kurczakiem.
Blady i jasnożółty kolor. Aromat intensywny, bogaty na bardzo dojrzałych białych i żółtych owocach z nutami owoców egzotycznych. Podniebienie obfite i okrągłe, owocowe, utrzymujące przyjemne uczucie świeżości. Świetne na aperitif oraz do drobiu, skorupiaków, ryb i owoców morza.
Wino o brylantowo- zielono- żółtym kolorze. Aromat intensywny, z przewagą cytrusów i zielonego jabłka. W smaku cytrusowe i kwiatowe. Bardzo orzeżwiające. Idealne do owoców morza, grillowanych krewetek, ostrych zup i ryb. Dobrze komponuje się z kozimi serami i fetą.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.