-
`

Château Teyssier to wyjątkowe wino, które odzwierciedla elegancję i bogactwo najlepszych win z Saint-Émilion. Jego unikalny terroir i tradycyjne metody produkcji sprawiają, że jest to wybór ceniony przez miłośników win Bordeaux.
Aromaty są intensywne i kuszące, z nutami dojrzałych owoców czarnych, takich jak śliwka, jeżyna i czarna wiśnia, z delikatnymi akcentami przypraw i drewna.
W smaku wino jest pełne, bogate, z miękkimi, dobrze wkomponowanymi taninami. Wyczuwalne są nuty dojrzałych owoców, a także akcenty czekolady i wanilii pochodzące z dojrzewania w dębowych beczkach. Finisz jest długi, z subtelnymi nutami przypraw.
Wino idealnie pasuje do mięsa czerwonego, potraw w sosie, dojrzałych serów oraz dań z grzybami.
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu.
Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą
Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek
Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru
Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Ten 12-to letni single malt z destylarni Loch Lomond, która swą nazwę wzięła od pięknego jeziora znajdującego się w pobliżu gorzelni ma głęboko owocowy charakter. Stanowi kompozycję destylatów dojrzewanych w trzech różnych typach beczek: po bourbonie, tzw. refill cask oraz ponownie wypalanych. Takie połączenie oraz kunszt Master Distillera - Michaela Henry nadała tej whisky perfekcyjnej harmonii. Nos to przede wszystkim chrupiące, zielone jabłko, dojrzała gruszka i odświeżające cytrusy ze słodkim, słodowym tłem. W smaku owoce sadu i cytrynowa beza. Akcenty gruszki przechodzą stopniowo przez nuty cytryny, aż do ciasta waniliowego i słodyczy biszkoptów. Finisz delikatnie torfowy.