Gruszkowe, białe, półsłodkie. Dojrzałe, aromatyczne nuty gruszkowe. Świeże i orzeźwiające. Bardzo łagodne, aksamitne w smaku. Najlepiej pasuje do przekąsek, owoców morza i delikatnych deserów. Podawać lekko schłodzone.
Cechy wina: hiszpańskie, jakościowe z regionu Cariñena w Aragonii w północno-wschodniej części kraju, otrzymane z ręcznie zbieranych winogron, czerwone, wytrawne, o owocowym aromacie (owoce leśne, czerwone wiśnie), z przyprawową nutką wanilii i grzanek (wpływ dojrzewania w dębowej beczce), w smaku pełne, złożone, przyjemne, wykwintne, przez 12 miesięcy dojrzewające w beczkach z dębu amerykańskiego, a następnie przez 2 lata w butelkach, brązowy medal podczas IWSC 2014 (międzynarodowy konkurs w Londynie) Szczepy winogron: garnacha, tempranillo Wyśmienite do czerwonych mięs, dziczyzny, dojrzałych serów
Słomkowa barwa z pięknymi zielonymi refleksami. Wino charakteryzuje się aromatem zielonych pąków oraz liści czarnej porzeczki, jak również nutami owocowo-cytrusowymi, zielonego jabłka, białych kwiatów. Na finiszu czysty, orzeźwiający smak z przyjemną kwaskowatością. Rewelacyjne w połączeniu z rybą, owocami morza, sałatkami oraz jako aperitif.
Półwytrawne wino o jasnosłomkowej barwie z zielonymi refleksami. W winnicach\npołożonych wysoko na zboczach Andów, chłodne noce zapewniają winogronom świeżość\ni miękkość. Tropikalne ciepło pustyni Atakama ochładzane przez przyjemną bryzę znad\nPacyfiku daje orzeźwiający unikalny bukiet owocowy o subtelnym aromacie, z owocami\ncytrusowymi w tle.
Czerwone półwytrawne wino o intensywnym fioletowym kolorze. Charakteryzuje się mocnym aromatem dojrzałych, czerwonych i czarnych owoców (wiśnie, śliwki) oraz przypraw. W smaku pełne, dobrze zbudowane, z łagodnymi taninami. Doskonałe do grillowanych warzyw i delikatnych w smaku serów.
To wysokiej jakości, eleganckie wino\ntypu Reserva . Powstaje ze\nstarannie wyselekcjonowanych\ngron szczepu Carmenere ,\nuprawianego w regionie Maipo\njednym z najbardziej przyjaznych\nmiejsc dla tej winorośli.\nTo bardzo skoncentrowane wino\no intensywnej, rubinowej barwie\nz fioletowymi refleksami i aromacie\nczerwonych owoców, trufli,\nfiołków, z charakterystycznymi\ndla tego szczepu nutami\nziołowymi. W ustach wyczuwalne\ntaniny, przyjemny finisz.\nPolecane szczególnie do steków,\nrisotta i dań z warzyw.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.