Bellamico Primitivo Negroamaro jest wytwarzane w regionie Salento w Apulii na południu Włoch. Rubinowo mocno czerwone, wytrawne, o głębokiej rubinowej barwie, aromatyczne, z nutami jeżyn, wiśni i dojrzałych czerwonych owoców i dżemu, z nutami kawy, czekolady i lukrecji. Mocne i okrągłe, zrównoważone i bardzo przyjemne na podniebieniu z miękkimi taninami i długim bardzo przyjemnym finiszu. Polecane do serów, makaronów oraz dziczyzny
Cechy wina: niemieckie, jakościowe z regionu Pfalz (Palatynat), białe, półwytrawne, owocowe (skórka cytryny, dojrzałe brzoskwinie), orzeźwiające, o przyjemnej kwasowości i długim zakończeniu. Doskonałe do przystawek, marynowanego łososia, kurczaka z sosem cytrynowym, sałatek oraz jako aperitif.
Winifikacja: winogrona zostają poddane szypułkowaniu i maceracji na zimno w 4°C przez 8 godzin, delikatne tłoczenie, klarowanie statyczne. Fermentacja w temperaturze 16-18°C. Leżakowanie 4 m-ce w zbiornikach ze stali nierdzewnej.\n\nCharakterystyka: subtelny, delikatny aromat, wyczuwalna woń egzotycznych owoców. Charakteryzuje się wytrawnym smakiem, bogatą mineralnością, odpowiednią kwasowością i trwałością smaku, jest dobrze zrównoważone.\n\nPodawanie: polecane do ryb w tym owoców morza.
Białe, delikatnie wytrawne wino, wyprodukowane w Gaskonii. Lekkie i niosące z finiszem przyjemne orzeźwienie. W ustach bogactwo aromatów cytrusowych. Idealne na aperitif, do sałatek, owoców morza i koziego sera.
Słodkie czerwone wino (podawaj schłodzone)\nCarlo Rossi tworzymy z pasją i starannością z winogron dojrzewających w słonecznych winnicach Kalifornii, którym zawdzięcza swoją pełnię smaków i aromatów. Spaw sobie przyjemność i zrelaksuj się przy tym pysznym słodkim czerwonym winie. Ciesz się tym łagodnym, pasującym do wielu okazji winem z przyjaciółmi. Doskonałe samo w sobie, idealnie uzupełnia także smak wielu dań.
Soczysty agrest i kunszt winiarza to sekret intensywnego smaku, słodyczy i świeżości. Orzeźwiający charakter win owocowych z Winiarni Zamojskiej, podkreślają subtelne bąbelki. Lekki agrest idealnie smakuje solo, z kilkoma kostkami lodu, ale też doskonale łączy się z delikatnymi potrawami.
Cote Rose Semi Dry to delikatne różowe wino półwytrawne wyprodukowane z kompozycji ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron. Charakteryzuje się wyrazistym aromatem truskawek i dzikiej róży oraz smakiem z wyczuwalnymi: czerwoną porzeczką i maliną.
Gruszkowe, białe, półsłodkie. Dojrzałe, aromatyczne nuty gruszkowe. Świeże i orzeźwiające. Bardzo łagodne, aksamitne w smaku. Najlepiej pasuje do przekąsek, owoców morza i delikatnych deserów. Podawać lekko schłodzone.
100% szczepu Gewurztraminer. Dzięki złotemu kolorowi oraz bogatej i aksamitnej fakturze na podniebieniu wino to uwodzi swoim niesamowitym bukietem intensywności (róży, brzoskwini, liczi). Polecane do foir gras, dań orientalnych, dojrzałych serów i owocowych deserów.
Wysokiej jakości wino gronowe przygotowane z wyselekcjonowanych winogron szczepu Cabernet Sauvignon uprawianych w południowej Mołdawii w regionie o unikalnym mikroklimacie. Wino o intensywnym ciemnorubinowym kolorze. Posiada bogaty, pełny smak i aromat typowy dla tego szczepu winnego z tonami fiołka. Polecane do picia jako aperitif, a także do owoców i deserów.
Znakomite, delikatne wino zbudowane z gron Fernao Pires (60%), Arinto (30%) i Moscatel (10%). Świeże aromaty owoców tropikalnych i cytrusów z akcentami marakui. W ustach rześkie, krągłe, lekko mineralne i bardzo przyjemne. Idealne do przystawek, grillowanych ryb, skorupiaków i białych mięs.
Kolor intensywny, głęboko rubinowy. Pełny i intensywny bukiet śliwki, dżemu z czerwonych owoców, czarnej wiśni i słodkich nut przypraw. W pełni zbudowane, o ciepłym i łagodnym smaku bardzo dojrzałej owocowości, wspartej przez przyjemnie słodkie taniny. Idealne do grillowanych, czerwonych mięs, pieczonej jagnięciny i dojrzałych serów.
Aromat puddingu z letnich owoców, morwy i czarnego pieprzu. Podniebienie oferuje nuty wanilii i czekolady. Eleganckie, z długim finiszem. Podawać z jagnięciną, pieczonymi jarzynami i twardymi serami.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.
Nowy głębszy smak Johnnie Walker Doble Black pochodzi z połączenia naturalnie przydymionych whisky, dojrzewających w mocno zwęglonych dębowych beczkach.