Nadzienie o smaku czarnej porzeczki otoczyliśmy długodojrzewającym ciastem. Jego leżakowanie od początku było u nas najważniejszym etapem produkcji. Zachowaliśmy ten proces w oryginalnej formie, podczas gdy inni dawno o nim zapomnieli. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy. Składniki łączą się, tworząc kompozycję o bursztynowej barwie.
biała czekolada 30% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku, emulgator: lecytyny (z soi); aromat), mąka pszenna, nadzienie 19% (przecier jabłkowy, cukier, zagęszczony sok czarnej porzeczki 1%, substancja żelująca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu; aromat, zagęszczony sok aroniowy), cukier, mąka żytnia, skrobia, barwnik: karmel, substancja spulchniająca: węglany amonu, przyprawy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Może zawierać jaja, orzeszki arachidowe i orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
| w 100 g |
Wartość energetyczna |
1652 kJ / 392 kcal |
Tłuszcz |
9,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
5,5 g |
Węglowodany |
70 g |
- w tym cukry |
48 g |
Białko |
5,4 g |
Sól |
0,16 g |