- -0,30 zł `
Ciestka francuskie Le...
Ciastka z ciasta francuskiego w polewie z czekolady mlecznej
Składniki
Wartości odżywcze
Zalecenia dla alergików
Może zawierać ORZECHY I MLEKO.
cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku (23,5%), miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (soja), wyciąg z wanilii, Czekolada: masa kakaowa minimum 32%
Może zawierać także orzechy laskowe, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy.
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 2406 kJ / 578 kcal |
Tłuszcz | 38,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 23,8 g |
Węglowodany | 50,6 g |
- w tym cukry | 49,8 g |
Białko | 7,1 g |
Sól | 0,22 g |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.