Nadzienie o smaku morelowym otoczyliśmy długodojrzewającym ciastem. Jego leżakowanie od początku było u nas najważniejszym etapem produkcji. Zachowaliśmy ten proces w oryginalnej formie, podczas gdy inni dawno o nim zapomnieli. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy. Składniki łączą się, tworząc kompozycję o bursztynowej barwie.
czekolada 23% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi); aromat), mąka pszenna, nadzienie 21% (przecier jabłkowy, cukier, zagęszczony przecier morelowy 1%, substancja żelująca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu; aromat, barwnik: kurkumina), cukier, mąka żytnia, skrobia, barwnik: karmel, substancja spulchniająca: węglany amonu, przyprawy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Może zawierać jaja, mleko, orzeszki arachidowe i orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
| w 100 g |
Wartość energetyczna |
1600 kJ / 379 kcal |
Tłuszcz |
7,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,5 g |
Węglowodany |
69 g |
- w tym cukry |
47 g |
Białko |
5,1 g |
Sól |
0,09 g |