-
`
![](https://lacave.com.pl/6122-large_default/orzechy-laskowe-w-mlecznej-czekoladzie-z-kawa-100g.jpg)
Składniki:
Czekolada 80% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), odwodniony tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyna (z soi) i E476, aromat: wanilina,
orzechy laskowe 18%, kawa mielona 2%, aromat. czekolada: zawartość masy kakaowej minimum 32,1%.
Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy inne niż laskowe.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 2366 kJ / 568 kcal |
Tłuszcz | 37 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Węglowodany | 50 g |
- w tym cukry | 47 g |
Białko | 7,5 g |
Sól | 0,23 g |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.