Cechy wina: chilijskie, z ręcznie zbieranych winogron w Valle Central na przełomie kwiecień/maj, czerwone, wytrawne, o głębokiej barwie ciemnej śliwki, pachnące dojrzałymi słodkimi owocami (maliny, jeżyny, śliwki), z lekka czekoladą (wpływ dojrzewania w dębie), krzepkie, o krągłych taninach, w smaku wyczuwalne dojrzałe owoce, wiśnie, nutki czekolady i cynamonu), o długim, przyjemnym zakończeniu, dla złagodzenia smaku poddane fermentacji malolaktycznej (zamiana ostrego kwasu jabłkowego w łagodny kwas mlekowy), dla zachowania owocowości tylko 35% wina dojrzewa przez 4 miesiące w dębowych beczkach, a 65% w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie przed nalaniem do butelek delikatnie klarowane, przez 1 miesiąc dojrzewa w butelkach Szczepy winogron: cabernet sauvignon Doskonałe do grillowanych mięs (jagnięcina, wołowina, wieprzowina, drób), delikatnych, łagodnych serów, makaronów z sosem pomidorowym lub czosnkowym