-
`

Czekoladki z marcepanem, wiśnią w rumie.
Składniki:
Cukier, masa kakaowa, wiśnie 12%, migdały 11%, kernel moreli, syrop glukozowy, spirytus, ( w tym rum 0,5%), tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, alkohol, substancja zagęszczająca: pektyna, emulgator: lecytyna rzepakowa, konserwanty: kwas sorbinowy, sorbinian potasu, kwasy: kwas cytrynowy, Alkohol 1,4%.
Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Przechowywać w temperaturze 11 - 18⁰C.
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1853 kJ / 443 kcal |
Tłuszcz | 23 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,9 g |
Węglowodany | 49 g |
- w tym cukry | 40 g |
Białko | 7 g |
Sól | 0 g |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.