-
`
![](https://lacave.com.pl/6123-large_default/zurawina-w-czekoladzie-100g.jpg)
Żurawina w czekoladzie deserowej.
Składniki:
suszona żurawina 54% (żurawina, cukier, aromat); czekolada deserowa 45% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat: wanilina); substancje glazurujące: guma arabska, szelak. Czekolada: masa kakaowa minimum 43%.
Może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz mleko.
Produkt bezglutenowy.
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1920 kJ / 457 kcal |
Tłuszcz | 16 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,9 g |
Węglowodany | 75 g |
- w tym cukry | 65 g |
Białko | 2,1 g |
Sól | 0,05 g |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.