-
`
![](https://lacave.com.pl/6118-large_default/chalwa-koska-350g.jpg)
Chałwa sezamowa o smaku waniliowym (sade helva)
Składniki:
Pasta sezamowa (57%), cukier , emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Wyciąg z korzenia mydlnicy, Regulator kwasowości (kwas cytrynowy), Aromat (wanilina).
Produkt może zawierać orzechy laskowe, włoskie, migdały i pistacje.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 2305 kJ / 550 kcal |
Tłuszcz | 34 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,9 g |
Węglowodany | 46 g |
- w tym cukry Błonnik |
46 g 3,8 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0,2 g |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.