-
`
![](https://lacave.com.pl/6094-large_default/kopernik-z-serca-fabryki-pierniki-nadziewane-w-deserowej-czekoladzie-smak-morelowy-145-g.jpg)
Nadzienie o smaku morelowym otoczyliśmy długodojrzewającym ciastem. Jego leżakowanie od początku było u nas najważniejszym etapem produkcji. Zachowaliśmy ten proces w oryginalnej formie, podczas gdy inni dawno o nim zapomnieli. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy. Składniki łączą się, tworząc kompozycję o bursztynowej barwie.
Składniki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1600 kJ / 379 kcal |
Tłuszcz | 7,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,5 g |
Węglowodany | 69 g |
- w tym cukry | 47 g |
Białko | 5,1 g |
Sól | 0,09 g |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.