-
`
Torcik waflowy w...
Jedyny w swoim rodzaju, ręcznie dekorowany torcik, pojawił się w słodkim portfolio E. Wedel w latach 30 XX wieku, kiedy została stworzona pierwotna receptura w Fabryce Jana Wedla.
Ten wyśmienity produkt z długoletnią tradycją produkowany jest do dziś, a Sekretem doskonałego smaku są chrupiące wafle przełożone aksamitnym kremem orzechowym i oblane oryginalną wedlowską czekoladą. To zarówno wyjątkowy pomysł na prezent, jak i przysmak do dzielenia się z bliskimi.
Składniki
mleko pełne w proszku, cukier, mąka pszenna, czekolada deserowa i biała 33 % (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny sojowe, aromat), tłuszcz roślinny (palmowy), substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu, pirosiarczyn sodu), miazga z orzeszków arachidowych (4 %), mąka żytnia, serwatka w proszku (z mleka), sól, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, maltodekstryna, aromat, zawiera olej słonecznikowy i/lub olej rzepakowy, Czekolada deserowa: masa kakaowa minimum 45 %, jaja w proszku, emulgator (lecytyny sojowe)
Zalecenia dla alergików
Jaja - Zawiera
Orzechy - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Soja - Zawiera
Orzeszki ziemne - Zawiera
Żyto - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | * |
---|---|---|
Energia | 2224 kJ | 8 400 kJ |
Energia | 533 kcal | 2 000 kcal |
Tłuszcz | 30 g | 70 g |
w tym kwasy nasycone | 16 g | 20 g |
Węglowodany | 56 g | 260 g |
w tym cukry | 42 g | 90 g |
Błonnik | 3,7 g | - |
Białko | 7,2 g | 50 g |
Sól | 0,15 g | 6 g |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |