-
`
![](https://lacave.com.pl/6090-large_default/truffels-excelcium-black-150g.jpg)
Trufle kakaowe.
Składniki:
Tłuszcz kokosowy, cukier, niskotłuszczowe kakao w proszku 12%, serwatka w proszku (mleko), kakao w proszku 1,0%, emulgator: lecytyna sojowa, aromat: wanilia.
Może zawierać śladowe ilości jaja, orzeszków ziemnych, orzechów i glutenu.
Przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 2490 kJ / 596 kcal |
Tłuszcz | 45 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 40 g |
Węglowodany | 42 g |
- w tym cukry | 40 g |
Białko | 4,3 g |
Sól | 0,04 g |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.