-
`
![](https://lacave.com.pl/6126-large_default/equador-czekolada-malinowa-100g.jpg)
Czekolada deserowa aromatyzowana z liofilizowanymi malinami 1%.
Składniki:
Miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, maliny liofilizowane 1%, emulgator: lecytyna ( z rzepaku), ekstrakt z wanilii, naturalny aromat.
Może zawierać gluten, mleko, orzechy i jaja.
Masa kakaowa minimum 55%.
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 2239 kJ / 537 kcal |
Tłuszcz | 33 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g |
Węglowodany | 49 g |
- w tym cukry Błonnik |
45 g 8 g |
Białko | 7,1 g |
Sól | 0,01 g |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.