-
`
![](https://lacave.com.pl/6604-large_default/anthon-berg-apricot-in-brandy-220g.jpg)
Czekoladki z marcepanem i morelą w brandy 220g.
Składniki
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1933 kJ / 463 kcal |
Tłuszcz | 24 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,1 g |
Węglowodany | 51 g |
- w tym cukry | 42 g |
Białko | 7,1 g |
Sól | 0,0 g |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.