-
`
Czekolada z kawałkami karmelu i solą.
Składniki:
Cukier, miazga kakaowa, kawałki karmelu 14% (cukier, laktoza, koncentrat masła, odtłuszczone mleko w proszku, sól, emulgator: lecytyny (z rzepaku), aromat naturalny), tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z rzepaku), sól 0,3%, naturalny aromat wanilii, aromat.
Produkt może zawierać gluten, orzechy i jaja.
Zawartość masy kakaowej minimum 47%.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
| w 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 2087 kJ / 499 kcal |
| Tłuszcz | 25 g |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
| Węglowodany | 60 g |
| - w tym cukry Błonnik |
57 g 5,9 g |
| Białko | 5,6 g |
| Sól | 0,43 g |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.