-
`
![](https://lacave.com.pl/6127-large_default/equador-czekolada-z-pomarancza-100g.jpg)
Czekolada gorzka z kandyzowaną skórką pomarańczową.
Składniki:
Miazga kakaowa, cukier, kandyzowana skórka pomarańczowa 9% (syrop glukozowo-fruktozowy, skórka pomarańczowa 25%, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancje konserwujące: E202, pirosiarczan sodu), tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyny (sojowe, słonecznikowe), naturalny aromat pomarańczowy, aromat.
Może zawierać gluten, mleko i orzechy.
Masa kakaowa minimum 70%.
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 2267 kJ / 545 kcal |
Tłuszcz | 37 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 24 g |
Węglowodany | 40 g |
- w tym cukry Błonnik |
33 g 10 g |
Białko | 8,1 g |
Sól | 0,02 g |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.