-
`
![](https://lacave.com.pl/6121-large_default/doti-figi-w-czekoladzie-100g.jpg)
Figi w czekoladzie deserowej.
Składniki:
suszone figi 50%, czekolada deserowa 49% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat wanilina); substancje glazurujące: guma arabska, szelak.
Czekolada: masa kakaowa minimum 43%.
Może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz mleko.
Produkt bezglutenowy.
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1685 kJ / 402 kcal |
Tłuszcz | 16 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9,1 g |
Węglowodany | 57 g |
- w tym cukry Błonnik |
52 g 9,3 g |
Białko | 4,1 g |
Sól | 0 g |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.