-
`
![](https://lacave.com.pl/6098-large_default/anthon-berg-chocolate-liqueurs-250g.jpg)
Czekoladki z likierem.
Składniki:
cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, woda, spirytus, alkohol.
Masa kakaowa minimum 50% w czekoladzie ciemnej. Może zawierać śladowe ilości Mleka i orzechów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1940 kJ / 464 kcal |
Tłuszcz | 24 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
Węglowodany | 56 g |
- w tym cukry | 50 g |
Białko | 2,6 g |
Sól | 0,0 g |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.