-
`
Ciastka Maślane Bonne Maman...
Wartości odżywcze | na 100g |
---|---|
Tłuszcz (g) | 26 |
Kwasy nasycone (g) | 15 |
Węglowodany (g) | 63 |
Cukry (g) | 26 |
Błonnik (g) | |
Białka (g) | 6 |
Sól (g) | 0.8 |
Energia (kj) | 2053 |
Energia (kcal) | 490 |
Nadzienie o smaku czarnej porzeczki otoczyliśmy długodojrzewającym ciastem. Jego leżakowanie od początku było u nas najważniejszym etapem produkcji. Zachowaliśmy ten proces w oryginalnej formie, podczas gdy inni dawno o nim zapomnieli. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy. Składniki łączą się, tworząc kompozycję o bursztynowej barwie.
Składniki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1652 kJ / 392 kcal |
Tłuszcz | 9,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,5 g |
Węglowodany | 70 g |
- w tym cukry | 48 g |
Białko | 5,4 g |
Sól | 0,16 g |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.