Jasny rubinowy kolor.\nWyczuwalny intensywny aromat czerwonych owoców i przypraw.\nGiętkie, zrównoważone, okrągłe na podniebieniu z drobnymi taninami.\nZnakomite w połączeniu z czerwonymi mięsami, potrawami z grilla oraz serami.
Kolor jasny, intensywny z fioletowymi refleksami. W smaku wyczuwalne śliwki, wiśnie,, porzeczki, delikatne przyprawy oraz nutę kakao i wanilii. Niezwykle pełne, dobrze zharmonizowane. Idealny towarzysz grilla, serów i kuchni śródziemnomorskiej.
Tradycyjne stołowe wina z regionu Telavi w Kakheti. Produkowane z miejscowych winogron, zbieranych w winnicach położonych na prawym brzegu rzeki Alazani. Wino o konfiturowo-marmoladowej konfiguracji. W smaku owocowe, zmiękczone słodyczą. Sporo tu konfiturowych i odrobinę ziemistych klimatów. Malina, owoce leśne, wiśnie w syropie określają tu główne smaki. Idealne do owocowych sałatek i ciast.
Ciemnoczerwony kolor z granatowymi refleksami. Potężny aromat bardzo dojrzałych czerwonych owoców z nutami wanilii i przypraw. Okrągłe i strukturalne podniebienie zapowiadające świetlaną przyszłość. Znakomicie pasuje do czerwonego i białego mięsa oraz serów.
Tradycyjna winifikacja z całkowitym odszypułowaniem, a następnie maceracja na zimno skóry przez 3 dni i 3-tygodniowe kadzenie w celu optymalnej ekstrakcji materiału.\nOczy: Głęboki kolor granatu z fioletowymi refleksami.\nAromat: Intensywny i złożony aromat z aromatami dzikich owoców (jeżyny) i ziarnkowych (figi). Rewelacyjnie pasuje do czerwonych mięs, serów oraz wędlin.\nMocne i długie podniebienie oferujące jedwabiste taniny i niezwykłą koncentrację.
Doskonałe wino łączące dwa szczepy: Merlot (75%) i Cabernet Franc (25%). W nosie wyczuwalne aromaty śliwek, wiśni, lukrecji i przypraw. Usta pełne owoców, uzupełnione delikatną nutą wanilii z wygładzoną taniną. Świetne do pieczonych mięs i serów.
Wino półwytrawne czerwone z Hiszpanii o subtelnym bukiecie ciemnych owoców z wyczuwalnym smakiem owoców śliwki i maliny zakończonym lekko pikantną nutą. Doskonale komponuje się z potrawami mięsnymi z grilla oraz kuchnią włoską - spaghetti Bolognese oraz pizzą.
Wino wytrawne stworzone z gron uprawianych w Central Valley. To bardzo\ninteresujący Cabernet o intensywnym rubinowym kolorze i aromatach\ndojrzałych jagód i czarnej porzeczki. W smaku dobrze zbalansowany,\nprzyjemny o długim finiszu.\nSerwować schłodzony do temp. 17\n17°C w towarzystwie czerwonych mięs i\nserów.
Delikatnie wytrawne białe wino wyprodukowane z winogron szczepu Sauvignon Blanc\nrosnących w Nowej Zelandii, w regionie Nelson na Wyspie Południowej. Posiada typowe\ncechy dla win z tego zakątka; delikatny aromat agrestu, nuty cytrusowe, zielonego jabłka oraz\ndojrzałego melona.
Niezwykle świeże, o dobrej strukturze z intensywnym aromatem cytrusowym, limonki i tropikalną nutą. Długi i intensywny finisz. Znakomite do grillowanego łososia, drobiu, dań z ryżem, świeżymi sałatkami i jako aperitif.
Tres MedallasSauvignon Blanc jest winem o przyjemnej kwasowości, winogrona są zbierane ręcznie. Fermentacja odbywa się w kadziach ze stali nierdzewnej. Sauvignon Blanc jest świeże, owocowe, zdominowane przez aromaty tropikalnych i cytrusowych owoców takich jak grejpfrut, limonka i skórki z cytryny uzupełnione białymi nutami brzoskwini oraz nutami ziół. Bardzo ciekawy posmak świeżych owoców i gładkiej kwasowości. Znakomite jako aperitif oraz do sałat , owoców morza i ryb
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.