Familia Torres, jako światowy lider dealkoholizacji wina, stworzył Natureo - najwyższej jakości szczepowe wino bezalkoholowe. Połyskująca, rubinowa szata oraz subtelny, owocowy aromat (czerwone śliwki, wiśnie). Na podniebieniu gładkie, zmysłowe i lekko słodkie. Wspaniałe w towarzystwie makaronów, pieczeni i dziczyzny.
Znakomite, delikatne wino zbudowane z gron Fernao Pires (60%), Arinto (30%) i Moscatel (10%). Świeże aromaty owoców tropikalnych i cytrusów z akcentami marakui. W ustach rześkie, krągłe, lekko mineralne i bardzo przyjemne. Idealne do przystawek, grillowanych ryb, skorupiaków i białych mięs.
Ten niezwykle owocowy Cabernet Sauvignon ma soczysty smak czarnej porzeczki i wiśni. Bukiet intensywny i bardzo złożony. Łagodna słodycz połączona jest z nutą taniny. Idealne na każdą okazję, zwłaszcza do kanapek, makaronów, indyka i cielęciny. Można zaproponować jako aperitif. Podawać w temp. pokojowej.
100% szczepu Riesling. Wino delikatnie wytrawne o intensywnej kwasowości. Łączy aromaty białych kwiatów, akacji i wiciokrzewu. Piękna mineralność rozkwita wraz z wiekiem. Wspaniale komponuje się z owocami morza, skorupiakami, sushi, rybami, kapustą kiszoną oraz serami kozimi.
Charakteryzuje się żywym i głębokim kolorem czarnej porzeczki. Aromat truskawek, malin i szałwi. W smaku pełne, owocowe, z wyrazistym posmakiem śliwek, czarnego pieprzu i ziół. Niezwykle krągłe. Doskonałe z grilowanymi, pieczonymi lub smażonymi potrawami z czerwonego mięsa, daniami z ryżu i łagodnymi serami.
El Sol Chile to łagodne, czerwone wino o purpurowej barwie i unikalnym porzeczkowo-wiśniowym aromacie, z delikatną nutą wanilii. El Sol Chile idealnie pasuje do mięs, wędlin, serów i przekąsek.\n\nTemperatura podawania: 18°C.
Wino Coronas jest świadkiem historii winnicy Torres. Zaczęto je produkować ponad sto lat temu, kiedy to zostało pierwszą marką winną na świecie. Dziś jego jakość jest doceniana przez koneserów w ponad 120 krajach całego świata. Połyskujące, ciemnorubinowe wino czerwone. Delikatne nuty kwiatowe (dzika róża) i owocowe (wiśnia) połączone z fascynującą nutą balsamiczną (drewno cedrowe). Na podniebieniu intensywne i pełne wyrazu, z eleganckimi taninami w oprawie prażonego dębu. Idealne w towarzystwie czerwonych mięs, kremowych serów i tradycyjnej paelli. Podawać w temperaturze 17-18°C.
Klasyczne czerwone wino z renomowanego regionu Bordeaux, łączące tradycję i nowoczesność. Wino powstałe z typowych dla Bordeaux szczepów, takich jak Merlot i Cabernet Sauvignon, oferuje wyważoną strukturę i przyjemną owocowość.
W aromacie dominują nuty czarnej porzeczki, wiśni oraz delikatne akcenty dębu i przypraw. W ustach wino jest średniopełne, z gładkimi taninami i dobrze zbalansowaną kwasowością, co nadaje mu elegancję i harmonię.
Laborie Bordeaux doskonale komponuje się z czerwonym mięsem, potrawami z grilla, dziczyzną oraz serami dojrzewającymi.
Półwytrawne wino o pięknej ciemnoczerwonej barwie. Doskonale zbudowane, o aromacie\nmaliny, truskawki, z nutami dębu i cynamonu. W smaku wyczuwalne czerwone owoce,\nz długim przyjemnym finiszem.
Doctor Peter odznacza się silnym, wyrazistym charakterem, o świeżym pełnym bukiecie i powabnym, delikatnym smaku. Można je łączyć z każdą wykwintną potrawą lub spożywać jako aperitif. Podawać w temp. 12-14 stop. C.
Wytrawne. Barwa - żółta z zielonkawymi refleksami. Aromat i smak - złożony i harmonijny aromat, wyczuwamy ananasa, owoce tropikalne i słodkie toffi; w smaku pełne i zrównoważone z długim finiszem. Potrawy - jako aperitif, dobrze komponuje się także ze smakiem miękkich serów i tłustych ryb.
Świeże i aromatyczne białe wino wytrawne z Grecji, stworzone z lokalnych szczepów, które oddają charakter śródziemnomorskiego klimatu. To lekkie, rześkie wino idealnie sprawdza się jako towarzysz letnich chwil i lekkich dań.
W aromacie dominują nuty cytrusów, zielonego jabłka i gruszki, uzupełnione subtelnymi akcentami kwiatowymi i ziołowymi. W ustach wino jest przyjemnie zbalansowane, z wyraźną kwasowością i czystym, świeżym finiszem.
Ampelo Mythos Dry White doskonale komponuje się z owocami morza, grillowanymi rybami, sałatkami i kuchnią śródziemnomorską. Idealne jako aperitif lub do codziennej degustacji.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.