Doctor Peter odznacza się silnym, wyrazistym charakterem, o świeżym pełnym bukiecie i powabnym, delikatnym smaku. Można je łączyć z każdą wykwintną potrawą lub spożywać jako aperitif. Podawać w temp. 12-14 stop. C.
Fiano kwitnie na glebach wulkanicznych, winogrona wytwarzają bogato teksturowane wina o złotym odcieniu i eleganckim smaku orzechów laskowych i miodu, przypraw i owoców tropikalnych jak ananas.
Liebfraumilch to klasyczne, wysokojakościowe wino niemieckie powstałe z połączenia dwóch typowych dla tego regionu rodzajów wina: Silvaner i Műller-Thurgau. Winogrona, z których wyrabia się ów szlachetny trunek poddawane są rygorystycznej selekcji, a samo już wino wnikliwie testom smakowym.\nPeter Brum to wino świeżym i delikatnym gronowym aromacie, eleganckie na każdą okazję. Idealne do lekkich potraw, białych mięs i sałatek. Podawać schłodzone w temp. ok. 10-12 stop. C.
Świecąco żółty kolor ze złotymi refleksami. Wino o aromatach świeżych owoców, kwiatów oraz miodu w tle. Przyjemny słodki smak. Należy podawać mocno schłodzone. Idealne w połączeniu z koktajlami, owocami oraz deserami.
Wino stworzone w 80% z gron Merlot i 20% Cabernet Sauvignon. Wyjątkowe terroir złożone z gliny i żwiru znajdujących się na głębokiej warstwie wapienia, nadaje winom okrągłości i odpowiedniej struktury. Świeże i elastyczne, bogate w aromaty czerwonych owoców z przewagą czarnej i czerwonej porzeczki. Polecane do tarty z warzywami, grillowanego mięsa i wędlin.
El Sol Pineapple to wyjątkowy smak letnich, egzotycznych owoców zatrzymany w butelce. Połączenie El Sol España ze smakiem ananasa świetnie orzeźwia i smakuje. Przywołuje na myśl południową fiestę, ciepłe wieczory w gronie przyjaciół i imprezy.
Leżakowane w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu przez 12 miesięcy. Kolor rubinowy z fioletem na krawędzi. Intensywny aromat z nutami wiśni i czarnych jagód, wyczywalny aromaat tytoniu, nieco pikantne. Pikantny smak czyni to wino słodkim w ustach, zakończone nutami kakao i kawy. Wino trwałe, będzie się rozwijać przez kolejnych 10 lat. Doskonałe do posiłków mięsnych, dziczyzny i dojrzałych serów z owczego mleka.
To wino , to „cuvee” powstałe z połączenia gron Silvaner i Muller – Thurgau w najmniejszym niemieckim regionie produkcji win Liebfraumilch w Nahe. To nieskomplikowane i przyjemne w piciu półsłodkawe białe wino doskonale gasi pragnienie w czasie letniego upału, ale także doskonale akompaniuje potrawom przyprawianym różnymi korzeniami oraz włoskim sałatkom. Temp. 10-12 ºC.
Kolor jasnoróżowy z pomarańczowym odcieniem. Aromaty poziomek, jagód i nut kwiatowych z lekką nutą cytrusową w głębi. Dbający o podniebienie smak o przyjemnym owocowym charakterze, świeżym i długotrwałym finiszu. Bardzo dobrze komponuje się ze szparagami, lekkimi serami, krewetkami czy deserami.
Wino czerwone, ciemno rubinowe, półsłodkie charakteryzujące się przyjemnymi aromatami owocowymi oraz lekkim dobrze wyważonym smakiem. Idealne z różnymi gatunkami serów, owocami oraz deserami.
Telmo Rodriguez słynie z produkcji win wyłącznie z rodzimych odmian, celem odzyskania zapomnianych winnic, jak również dla kultywowania tradycji i dziedzictwa. Wino o dość rustykalnym charakterze, wyraziste, ze wspaniałymi aromatami czerwonych owoców, pieprzu i kremowej kawy. Na podniebieniu lekkie, przyjemne z dość długim finiszem. Leżakowane 12 miesięcy w dębowej beczce. Doskonałe do dziczyzny, pieczonej wieprzowiny, steków oraz dań mięsnych z ryżem.
Cechy wina: chilijskie, z ręcznie zbieranych winogron w Valle Central na przełomie kwiecień/maj, czerwone, wytrawne, o głębokiej barwie czerwonej śliwki, trwałej ciekawej kompozycji zapachowej (dojrzałe ciemne owoce: jeżyna, śliwka, wiśnie, przyprawy: papryka, biały pieprz, ciemna czekolada, a także nutki wanilii, kawy i cedru – wpływ dojrzewania w dębie), w smaku owocowe, jedwabiste, o dojrzałych taninach, przyjemnym i trwałym zakończeniu, dla zachowania owocowości tylko 60% wina poddane fermentacji malolaktycznej, a następnie dojrzewaniu w dębowych beczkach, 40% pozostaje w zbiornikach ze stali nierdzewnej, potencjał starzenia 5 lat Szczepy winogron: carmenère Doskonałe do wołowiny, ostrych serów, dzikiego ptactwa, ryb (tuńczyk, łosoś), pieczonego drobiu, soczewicy z rozmarynem
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.