Uwodzicielski nos zdominowany przez aromaty malin, wiśni i czerwonych porzeczek. Delikatne i jedwabiste, roztaczające aromaty drobnych jagód. Świetnie pasuje na aperitif oraz do sałatek, kuchni egzotycznej oraz sushi.
Półwytrawne wino stworzone z winogron szczepu Muscat, o jasnosłomkowej barwie\nz intensywnymi aromatami dojrzałych gruszek i soczystych, zielonych jabłek. W smaku\norzeźwiające, dobrze zbalansowane, o przyjemnej kwasowości oraz świeżym owocowokwiatowym\nzakończeniu.
Liebfraumilch to klasyczne, wysokojakościowe wino niemieckie powstałe z połączenia dwóch typowych dla tego regionu rodzajów wina: Silvaner i Műller-Thurgau. Winogrona, z których wyrabia się ów szlachetny trunek poddawane są rygorystycznej selekcji, a samo już wino wnikliwie testom smakowym.\nPeter Brum to wino świeżym i delikatnym gronowym aromacie, eleganckie na każdą okazję. Idealne do lekkich potraw, białych mięs i sałatek. Podawać schłodzone w temp. ok. 10-12 stop. C.
Jest to klasyczna mieszanka Bordeaux z Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Posiada ładną ciemnowiśniową barwę. W nosie wyczuwalne dojrzałe ciemne owoce, jagody, czarna porzeczka, wiśnia z subtelną nutą pieprzu. Na podniebieniu ten wyjątkowy kupaż jest harmonijny i zrównoważony, elegancki. Świetne do czerwonych mięs, pieczeni oraz potraw z grilla.
Cote Red Semi Sweet to półsłodkie wino wyprodukowane z czerwonych winogron pochodzących ze słonecznych winnic południowej Bułgarii. W smaku delikatne i harmonijne, charakteryzuje się aromatem dojrzałych jeżyn.
Primitivo to miękkie i soczyste wino w kolorze głębokiej czerwieni z fioletowymi refleksami. Jak przystało na wino z gorącego południa – pełne jest słońca i włoskiego temperamentu. Aromat pełny dojrzałych, czerwonych owoców, dżemu i przypraw z błogim posmakiem lukrecji. Podniebienie pełne z akcentami wiśni i śliwek i szlachetnym garbnikiem. Wspaniale komponuje się z daniami z makaronu. Doskonałe do wieprzowiny, dziczyzny, jagnięciny i serów. Warto spróbować połączenia z ciemną czekoladą
Złoto żółty kolor z nutami zieleni. W nosie ujawnia zapachy cytrusów, białych owoców i kwiatów. W smaku orzeźwiająca świeżość, która wspiera sprężyste wykończenie.
Wino złożone w 100% z gron szczepu Gewurztraminer. Bogaty bukiet, wielka elegancja, równowaga, żywiołowość i dobra struktura. W ustach ujawnia aromaty egzotycznych owoców i przypraw. Polecane do korsykańskich serów lub owocowych deserów.
Czerwone wino wytrawne stworzone w 70% z gron szczepu\nMonastrell oraz w 30% z gron szczepu Syrah.\nWino typu Crianza, leżakowane 4 miesiące w beczkach\nz dębu amerykańskiego, francuskiego i węgierskiego.\nBarwa intensywnie wiśniowa z fioletowymi refleksami, aromat\ndojrzałych czarnych owoców z nutami przypraw, fiołków i\nbalsamicznymi. Po rozlaniu do kieliszków z czasem rozwija swój\nbukiet o nuty daktyli, fig i słodkich wypieków. Wino dobrze\nzbudowane, w ustach owocowe, jedwabiste dzięki dojrzałym\ntaninom, o długim finiszu.\nDoskonale pasuje do dań z czerwonego mięsa, serów i kuchni\ntradycyjnej.\nPodawać schłodzone w temperaturze 12-14°C.
Półwytrawne wino o gruzińskim rodowodzie. Powstało z klasycznego szczepy Saperavi,\ntypowego dla gruzińskiego winiarstwa. Charakteryzują je wyraźne akcenty kwiatowoowocowe\nw sukni w kolorze ciemnego granatu. Harmonijny smak z delikatną wytrawnością\ni przyjemnym posmakiem. Wino wyraziste i pełne gruzińskiego temperamentu. Saperavi jest\nautochtonicznym szczepem z rejonu Kaukazu, którego nazwa jest dobrze znana\ni rozpoznawalna przez miłośników wina na całym świecie. Saperavi oznacza w języku\ngruzińskim \"barwnik\", od \"sapere\" czyli \"ciemny\". Odznacza się on szczególnie dużą\nzawartością czerwonego barwnika w owocach, co nadaje winu przepięknej barwy.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.