Uwodzicielski nos zdominowany przez aromaty malin, wiśni i czerwonych porzeczek. Delikatne i jedwabiste, roztaczające aromaty drobnych jagód. Świetnie pasuje na aperitif oraz do sałatek, kuchni egzotycznej oraz sushi.
Najbardziej klasyczne wino z nad Mozeli, półwytrawne , o „wibrującej” strukturze kwasu typowej dla mozelskich rieslingów, wspartej bogatymi aromatami owoców. Posmak brzoskwiń i zielonych jabłek dominuje w tym przyjemnym i bardzo odświeżającym rieslingu, który znakomicie będzie akompaniował potrawom typu „sushi”, sałatom owocowym i warzywnym oraz rybom i owocom morza. Porozumie się też doskonale z różnymi potrawami typu „pasta” i lekkimi przekąskami. Również doskonały jako aperetiff, zwłaszcza przed posiłkiem. Temp. 9-11 ºC
Winifikacja: Zbiór winogron ręczny trwa nawet 4 tygodnie, gdyż wybierane są tylko najbardziej dojrzałe kiście. Po delikatnym wyciśnięciu moszcz poddawany jest tzw. winifikacji redukcyjnej ( w atmosferze obojętnej, bez dostępu tlenu) dzięki czemu zachowana zostaje maksymalna świeżość i najdelikatniejsze aromaty.\n\nCharakterystyka: Głęboka, słomkowożółta barwa. Bardzo silnie owocowy bukiet z dominantą cytrusów i dojrzałych jabłek oraz nutkami brzoskwiń i migdałów. W ustach Świeża, wyrazista kwasowość, dobra harmonia i długi posmak. \n\nPodawanie: doskonałe jako aperitif, do przystawek, dań rybnych, z owoców morza oraz delikatnych dań z kurczaka.\n\nTemperatura podawania: 10-12°C
Blend najbardziej charakterystycznych szczepów winorośli dla regionu rioja: 85% tempranillo, 10% graciano, 5% mazuelo. Leżakuje przez 18 miesięcy w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu, a następnie 18 miesięcy w butelkach. Reserva w winiarskiej legislacji hiszpańskiej to jedna z najwyższej klasyfikacji win. Najbardziej uniwersalne wino wśród Campo Viejo, bo komponuje się z wieloma potrawami.\nBarwa: rubinowa, z delikatnymi refleksami\nZapach: złożone aromaty, rozwijające się podczas dojrzewania w butelce\nSmak: równowaga pomiędzy nutami owocowymi i przyprawowymi\nFinisz: zbalansowany, elegancki\nPodanie: doskonale łączy się z mocno wypieczonymi lub długo duszonymi baraniną i wołowiną
Soczysta czerwona porzeczka i kunszt winiarza to sekret intensywnego smaku, słodyczy i świeżości. Orzeźwiający charakter win owocowych z winiarni zamojskiej, podkreślają subtelne bąbelki. Lekka czerwona porzeczka idealnie smakuje solo, z kilkoma kostkami lodu, ale też doskonale łączy się z delikatnymi potrawami.
Wino białe słodkie – pełne owocowych smaków miękkie na podniebieniu, jest żywe i orzeźwiające, łatwe do picia.\nWyczuwalne nuty marakui, kiwi i słodkiego melona.
100% Chardonnay. Wino pochodzące z regionu Langwedocji, gdzie słoneczny śródziemnomorski klimat sprawia, że wina są pełne owoców i bogate w smaku. Delikatny i elegancki nos pełen aromatów białych owoców (gruszka, pigwa) z waniliowymi nutami. Wino eksplodujące na podniebieniu pełnią owoców, o krągłej i miękkiej strukturze. Pozostawia posmak doskonale wkomponowanych dębowych nut. Idealne do białych mięs, sałat i makaronów.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.