Tradycyjne półwytrawne wino bułgarskie o ceglastej barwie. Wyróżnia się przyjemnym\naromatem z nutami śliwki i wiśni. W smaku delikatne i aksamitne, z przyjemnym\nowocowym zakończeniem oraz delikatną nutą słodyczy na zakończeniu.
Wspaniałe czerwone wino o pięknej rubinowej barwie. W nosie wyczuwalne aromaty czerwonych owoców. Podniebienie zrównoważone, pełne i intensywne ze świetnym długim finiszem z subtelną nutą wanilii. Rewelacyjnie pasuje do gulaszy, wołowiny, drobiu w sosie oraz serów.
Wino zostało zrobione w tradycyjny sposób produkcji dla Beaujolais. Bardzo intensywny, czerwony kolor. Odpowiednio zrównoważone, okrągłe i przyjemne dla podniebienia. W smaku aromaty dojrzałych owoców z subtelnymi nutami kwiatowymi i lekkimi taninami.
Wino wyprodukowane z wyselekcjonowanych szczepów Tempranillo pochodzących z najlepszych upraw. Wino leżakowane przez 6 miesięcy w dębowych beczkach. Wino niezwykle pełne z wyraźną nutą jagody, delikatnym posmakiem dębu oraz czekolady i kawy. Bardzo ciekawe i złożone. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny, serów.
Wino ze szczepu Muscat. Przyjemne i delikatne. W ustach rozwija się bukiet owoców egzotycznych i miodu. Idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju ciast, deserów owocowych i serów.
Znakomite wino do którego produkcji użyto połączenia szczepów Sauvignon Blanc oraz Chardonnay. Wybijają się intensywne aromaty owoców cytrusowych takich jak ananas, cytryna, mango, melon, które utrzymują się również na finiszu. Rekomendowane do spożycia z kurczakiem, małżami oraz z daniami na bazie ryb.
O kolorze blado cytrynowym. Wyraźne świeże aromaty świeżych owoców. Zmysłowe i świetnie zrównoważone.Doskonale komponuje się z grilowaną rybą, owocami morza i białym mięsem.
Wino złożone w 100% z gron szczepu Gewurztraminer. Bogaty bukiet, wielka elegancja, równowaga, żywiołowość i dobra struktura. W ustach ujawnia aromaty egzotycznych owoców i przypraw. Polecane do korsykańskich serów lub owocowych deserów.
Wytrawne wino o rubinowo czerwonym kolorze, intensywny, ale delikatny aromat czerwonych owoców i wiśni z jasnymi tonami kawy, w smaku dominuje percepcja dojrzałych owoców. Wino o bardzo dobrej budowie i długim owocowym pikantnym posmaku.
Krzewy rosnące na bardzo urodzajnej glebie, tworzą wyjątkowe wino skomponowane ze szczepów: Grenache, Syrah i Carignan. Przyjemne, świeże i mineralne. W ustach wyczuwalna pełnia owoców czerwonych i czarnych z delikatnymi taninami i sybtelną nutą pieprzu na finiszu. Polecane do potraw z wieprzowiny i kurczaka.
Wytrawne wino o rubinowej sukni z mieniącymi się szkarłatnymi refleksami. Ekspresyjne\naromaty dojrzałych wiśni, jeżyn oraz świeżych traw, podkreślonych niuansami dębu\nharmonizują z pełnym, soczystym smakiem, o harmonijnej miękkości i długim, owocowym\nwykończeniu.
Wino zbudowane w 100% z odmiany Primitivo di Manduria, zbieranej ręcznie i bardzo selektywnie z położonych na gliniastych glebach okolic Carosino. Podczas winifikacji moszcz pozostawia się w kontakcie ze skórkami na 8 do 12 dni. Po fermentacji wino dojrzewa przez 12 miesięcy w dużych beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu. Przepiękna, intensywna, rubinowa barwa z granatowymi refleksami. W aromacie bardzo hojne - cudowny bukiet dojrzałych czerwonych owoców i śliwek. W smaku owocowość jest zachowana i uzupełniona przez aksamitną strukturę, dobre taniny i sporo nut przyprawowych i korzennych. Znakomite do jagnięciny, dziczyzny w ciężkich sosach oraz twardych serów.
Dojrzałe winogorna są zbierane ręcznie, odszypułkowane i tłoczone. Fermentacja na naturalnych drożdżach w kadziach z nierdzewnej stali w kontrolowanej temperaturze (23–28 C). Po 8-10 dniowej maceracji wino zostaje zlane znad osadu i poddane fermentacji malolaktycznej. 90% wina dojrzewa w kadziach z nierdzewnej stali, a 10% w dębowych beczkach przez 4 miesięcy. Ostateczne zmieszanie wina następuje po 5 miesiącach. Wyraziste, z lekką pikanterią. Zbogatym aromatem owocu wiśni, jeżyn, jagód i pestek. Dobra owocowa faktura podkreśloną delikatnymi taninami i charakterem saperavi. Dość długie, finał wybrzmiewa korzeniami i owocami leśnymi. Do pieczonych mięs z grilla, czerwonego mięsa oraz serów.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.