Półwytrawne wino o pięknej ciemnoczerwonej barwie. Doskonale zbudowane, o aromacie\nmaliny, truskawki, z nutami dębu i cynamonu. W smaku wyczuwalne czerwone owoce,\nz długim przyjemnym finiszem.
TO WYJĄTKOWO ZRÓWNOWAŻONA KOMPOZYCJA, ZŁOŻONA Z MERLOT I CABERNET SAUVIGNON. PIĘKNA, GŁĘBOKO BORDOWA BARWA. UWYDATNIA AROMAT CZERWONYCH OWOCÓW Z PIKANTNĄ NUTĄ ORAZ ODROBINĄ WANILII. Smak jest początkowo łagodny, następie wyczuwa się mocne i eleganckie taniny. Pełna harmonii całość zapewnia długi posmak. Idealne w połączeniu z domowymi pasztetami, perliczką, wołowiną, pieczeniami oraz dojrzewającymi serami.
Santa Rita 120 Cabernet Sauvignon to ciepłe i słoneczne wino o intensywnym, czerwono-fioletowym odcieniu. W aromacie dominują czerwone i czarne owoce z przewagą czarnej porzeczki doprawionej odrobiną pikantnych przypraw i przyozdobionej akcentem wanilii, goździków i tytoniu. Na podniebieniu doskonała równowaga między soczystością, przechodzącą w błogą słodycz z dobrą wytrawnością. Idealne do potraw z grilla, przystawek oraz pikantnych dań i serowych sufletów.
Fermentacja wina zachodzi w temperaturze 15ᵒC, w zbiorniku ze stali nierdzewnej w kontakcie z drewnem. Następnie dla zapewnienia odpowiedniej równowagi, stosuję się technikę betonową dzięki której wino staje się pełne i harmonijne. Włoskie wino wytrawne. Przeważające aromaty dojrzałych, świeżo zebranych jabłek. W smaku łączy w sobie owocowość z delikatnymi maślano-waniliowymi akcentami. Lekkie i orzeźwiające. Idealne do owoców morza, sałatek a także jako aperitif.
Produkowane z ponad 65-letnich winorośli jest eleganckim, narodowym skarbem z Western Cape. Głęboki smak, delikatnie zniewalający, ale egzotycznie korzenny. Czysta elegancja okiełznanego Cinsaulta. Doskonałe jako towarzystwo dla bogatych i aromatycznych potraw z czerwonego mięsa.
Okolorze rubinowym. Aromat mocno skoncentrowany i złożony, dojrzałe owoce z nutą wanilii. W smaku bardzo eleganckie i dobrze zbudowane. Długi finisz z delikatną nutą dojrzałych owoców.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.