Nowy głębszy smak Johnnie Walker Doble Black pochodzi z połączenia naturalnie przydymionych whisky, dojrzewających w mocno zwęglonych dębowych beczkach.
Autorska mieszanka whisky osobiście wyselekcjonowanych przez mistrza kupażu Chivas Regal - Colina Scotta. Serce blendu pochodzi ze Strathisla, najstarszej działającej destylarni na Wyżynie Szkockiej.\nBarwa: głęboko złoto-bursztynowa\nZapach: suszonych owoców i maślanego toffi, o kremowej podstawie\nSmak: aksamitny z paletą czarnych czekolad, z dodatkiem nut kwiatowych oraz odrobiną słodkiej, miękkiej dymności\nFinisz: elegancki i długi
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Najnowsza propozycja od Nikki. Delikatna kompozycja whisky zbożowej i delikatnie torfowych single maltów. To kolejny znakomity przykład niespotykanego kunsztu blendowania, w tej whisky mamy zestawienie aż kilkadziesiąt różnych destylatów. W aromacie jest subtelna, wyczuwamy nuty moreli, brzoskwini kwiatów bzu, pomarańczy i wiciokrzewu, a także odrobinę pieprzu i akcentów dębu. W ustach jest gładka i owocowa, mocniej zaakcentowane są nuty zbożowe, toffi, prażonych orzechów i wanilii. Idealna do picia solo lub w koktajlach. Nietuzinkowy, nowoczesny design butelki przyciąga nie tylko koneserów, ale również młodszych konsumentów.
Glenfiddich Solera Vat\n15-letnia single malt whisky, która dojrzewa w beczkach z europejskiego i amerykańskiego dębu, by w końcu trafić do ręcznie wykonanej kadzi Solera Vat. Charakteryzuje się łagodnym owocowym smakiem z nutą miodu i rodzynek.
Ten 12-to letni single malt z destylarni Loch Lomond, która swą nazwę wzięła od pięknego jeziora znajdującego się w pobliżu gorzelni ma głęboko owocowy charakter. Stanowi kompozycję destylatów dojrzewanych w trzech różnych typach beczek: po bourbonie, tzw. refill cask oraz ponownie wypalanych. Takie połączenie oraz kunszt Master Distillera - Michaela Henry nadała tej whisky perfekcyjnej harmonii. Nos to przede wszystkim chrupiące, zielone jabłko, dojrzała gruszka i odświeżające cytrusy ze słodkim, słodowym tłem. W smaku owoce sadu i cytrynowa beza. Akcenty gruszki przechodzą stopniowo przez nuty cytryny, aż do ciasta waniliowego i słodyczy biszkoptów. Finisz delikatnie torfowy.
Talisker to najpopularniejszy na świecie wyspiarski single malt szkocki, który pochodzi z jedynej destylarni na wyspie Skye. Talisker 10 YO leżakuje 10 lat, imponując mocą doznań i dojrzałością aromatu. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Intensywna, ciekawa jasna whisky o wyraźnych akcentach kwiatowo-wrzosowych. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
15-letnia luksusowa szkocka whisky typu blended. Swój charakter zawdzięcza leżakowaniu w beczkach po koniaku z regionu Grande Champagne, które nadały jej niespotykanie wyrafinowany, owocowy i jedwabisty smak. Barwa: intensywnie złoty Zapach: bogaty i pełen słodyczy, skoncentrowane nuty duszonego czerwonego jabłka, domowej marmolady pomarańczowej, miodu, cynamonu i wilgotnych rodzynek sułtańskich Smak: niezwykle gładki i owocowy, nuty gotowanych gruszek wymieszanych z karmelowym toffi, o aksamitnej konsystencji Finisz: zaokrąglony, z odrobiną wanilii
12-letnia whisky single malt, która swą nazwę wzięła od największej wyspy znajdującej się na jeziorze Loch Lomond. Inchmurrin nazywana jest trawiastą wyspą i taka jest też ta whisky pełna delikatnych, orzeźwiających roślinnych i trawiastych nut. Zawdzięcza to po części destylacji w specjalnych alembikach tzw. inchmurrin stills, których górna część przypomina kolumnę rektyfikacyjną. Whisky została skomponowana z destylatów dojrzewających w trzech typach beczek - po bourbonie, ponownego napełnienia (refill) i ponownie wypalonych (recharred). Nie była filtrowana na zimno. Aromat świeży, owocowy z nutami landrynek, słodkiego toffi i akcentami świeżo ściętego siana. W smaku pomarańcze, brzoskwinie i morele, które przechodzą w kremowe krówki i wanilię. Średnio długi, pieprzny finisz.
Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey to flagowy trunek destylarni, który powstał w hołdzie dla zamieszkujących tutaj przed wiekami stad potężnych bizonów oraz niezłomnego ducha i wielkiej odwagi pionierów kolonizujących tereny obecnego stanu Kentucky. Starannie destylowany i dojrzewany przez okres 8-9 lat jest bogaty, złożony i gładki w smaku. Jest bourbonem typu small batch, skomponowanym z ok. 30-40 starannie wyselekcjonowanych beczek, a następnie ręcznie butelkowany. W tej intensywnie bursztynowej whiskey, wyczuwamy aromaty wanilii, mięty i melasy. W ustach przyjemna słodycz z akcentami brązowego cukru, przypraw i wyczuwalnymi nutami dębiny, toffi, ciemnych owoców i anyżu. Finisz jest długi, gładki z wyraźnie wyczuwalną głębią.
Evolution to bardzo przystępna whisky single malt, która dojrzewała w beczkach po Tennessee Whiskey. Nie była barwiona karmelem ani filtrowana na zimno. Naturalna barwa złotego jęczmienia. W nosie bardzo wyraźne aromaty słodkiego jęczmienia i ananasa, toffi i „krówki” przeplatają się z zapachem duszonych gruszek i kokosa. Usta łagodne, kremowe, z odrobiną słodyczy, posmakiem toffi i wanilii, nutami banana, gruszek, zielonych jabłek z lukrecją i kokosem w łagodnym finiszu. W tle nuty białego pieprzu i dębiny.
Old Smuggler to wyśmienita mieszana szkocka whisky typu blended z tradycją sięgającą 1835 roku. Swoją nazwę (smuggler – z ang. przemytnik) czerpie z historii szkockiej whisky: podatki nałożone w osiemnastym wieku na producentów tego trunku, zmusiły ich do ukrywania się i przemycania tego drogocennego alkoholu. Stworzona została przez dwóch przedsiębiorców zajmujących się whisky, braci Stodart, osiadłych w Glasgow po roku 1835. Twórcy jej wsławili się tym, że jako pierwsi używali beczek po Sherry do zestawiania swoich blendów. Dzięki temu Old Smuggler przechowywany latami w dębowych beczkach dojrzewał i odkrywał zbalansowany charakter i bogactwo swojego smaku. Whisky Single Malt, które są używane do zestawiania tego produktu, pochodzą z regionu Speyside. Charakterystyczną cechą jest pękata butelka, która wyróżnia ten produkt na rynku
Destylarnia Tullamore powstała w sercu Irlandii w 1829 roku. Tullamore D.E.W. to trzykrotnie destylowana irlandzka whiskey znana ze swojej wyjątkowej łagodności i unikalnego charakteru. Każda butelka to kompozycja trzech irlandzkich whiskey: single malt, whiskey jęczmiennej oraz zbożowej. Swój niepowtarzalny charakter i pełen bukiet zawdzięcza wyselekcjonowanym ziarnom jęczmienia, źródlanej wodzie oraz minimum trzyletniemu leżakowaniu w dębowych beczkach, wcześniej używanych do leżakowania sherry oloroso lub burbonu.\n\nOdkryj delikatny smak Tullamore D.E.W. i delektuj się nim w gronie przyjaciół
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.