Wino o bardzo ciemnym rubinowym kolorze. Zapach wiśni, ziemi i dębowej beczki. W smaku zrównoważone, soczyste z nutami malin i przypraw. Wprost idealne do steków.
Mauro Primitivo Alberello powstało z Włoskiego szczepu Primitivo zwanego Alberello. Alberello oznacza dojrzały, stary krzew dzięki któremu produkowane wina posiadają niezwykły charakter oraz smak. Mauro Primitivo Alberello to wino o głębokim kolorze oraz intensywnych aromatach śliwek i czarnej porzeczki. Bogate, owocowe, oraz pikantne wino z przyjemnymi taninami oraz akcentami wanilii i palonego tostu. Idealne w połączeniu z czerwonymi i białymi mięsami, dziczyzną, pastami oraz serami. Serwować w temperaturze 16-18°C.
Kolor słomkowo żółty. Pełny i wyrafinowany aromat, z obfitymi nutami tropikalnych owoców i przyjemnym owocowym charakterem. Suchy, gładki i elegancki smak z nutą dojrzałych owoców. Świetnie pasuje do dań z owoców morza. Podawać w temp. 12ºC.
Wyjątkowe chardonnay o jasnożółtej barwie. Świeże i bardzo aromatyczne. Charakteryzuje się nutami żółtych i białych owoców z intensywnym aromatem gruszki i jabłka.
Wyraźnie delikatny i elegancki styl Marlborough Sauvignon Blanc, którego zachwycające aromaty działają jak przynęta, sprawiając, że chce się podejść bliżej, co jest głównym celem aromatu, kiedy się nad tym zastanowić. W nosie subtelne nuty marakui, liczi i ciasta z limonką. Podniebienie jest jedwabiste i delikatne ze stonowanymi nutami cytrusowymi, które rozjaśniają i odświeżają. Znakomite jako aperitif oraz do ryb i owoców morza.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.