Nos odsłania intensywne aromaty kwiatów (fiołki) i czarnych owoców (czarna wiśnia, czarna porzeczka) połączone z pikantnymi nutami. Usta pełne, z miłym, owocowym i pieprzny posmakiem. Idealne do pikantnych potraw, czerwonych mięs w sosie i serów.
Bellamico Primitivo Negroamaro jest wytwarzane w regionie Salento w Apulii na południu Włoch. Rubinowo mocno czerwone, wytrawne, o głębokiej rubinowej barwie, aromatyczne, z nutami jeżyn, wiśni i dojrzałych czerwonych owoców i dżemu, z nutami kawy, czekolady i lukrecji. Mocne i okrągłe, zrównoważone i bardzo przyjemne na podniebieniu z miękkimi taninami i długim bardzo przyjemnym finiszu. Polecane do serów, makaronów oraz dziczyzny
Celebration Negroamaro to czerwone wino pochodzące z Apulii, słynącego z wyrazistych i owocowych szczepów. Wykonane w 100% z odmiany Negroamaro, które nadaje winu intensywną barwę i bogaty charakter.
W aromacie dominuje soczysta mieszanka dojrzałych ciemnych owoców, takich jak czarna wiśnia, jeżyny i śliwki, uzupełniona nutami przypraw korzennych i subtelną wanilią. W ustach wino jest pełne, gładkie, o miękkich taninach i długim finiszu.
Idealne do: dań z czerwonego mięsa, potraw z grilla, dań kuchni włoskiej oraz serów dojrzewających.
Wytrawne. Barwa - miodowa z zielonymi refleksami. Aromat i smak - w zapachu złożone nuty cytrusów, brzoskwini, bananów, fig; delikatne niuanse wanilii, prażonych migdałów i toffi. W smaku pełne, dobrze zbalansowane z długą końcówką. Potrawy - polecamy jako aperitif oraz do dań z makaronów w kremowych sosach, delikatnego drobiu, tłustych ryb, sałatek, owoców morza, miękkich serów.
Rewelacyjne czerwone wino, stworzone w 100% ze szczepu Cabernet Sauvignon o pięknej, rubinowo-czerwonej barwie i odcieniach granatu. Dominują tu aromaty czerwonych owoców w połączeniu ze słodkimi przyprawami, malinami, jagodami, fiołkami oraz nutami białego pieprzu, tytoniu, wanilii i kakao. Idealne do suszonych wędlin, pasztetów oraz potraw z pieczonego mięsa.
Jean Bouchard to winiarnia z siedzibą w Beaune, specjalizująca się w produkcji win z Burgundii.Wina tej marki charakteryzują się tradycyjnymi metodami winiarskimi, z poszanowaniem dla terroir i lokalnych odmian winorośli.
Wino to doskonale komponuje się z delikatnymi daniami mięsnymi, takimi jak pieczona jagnięcina, polędwica wołowa czy dziczyzna.Świetnie pasuje również do łagodnych serów, takich jak Reblochon czy Brie de Meaux
Château Smith Haut Lafitte 2018 to wybitny rocznik z tej prestiżowej posiadłości, łączący głębię, strukturę i elegancję. Wino powstało głównie z Cabernet Sauvignon, z dodatkiem Merlot, Cabernet Franc i Petit Verdot, uprawianych w sposób biodynamiczny na żwirowych glebach typowych dla Pessac-Léognan.
W aromacie eksplozja czarnej porzeczki, śliwek, lukrecji i grafitu, z nutami pieprzu, cedru i palonego dębu. W ustach wino pełne, soczyste i znakomicie zbalansowane – z jedwabiście gładkimi taninami, żywą kwasowością i długim, zmysłowym finiszem. Rocznik 2018 uchodzi za jeden z najlepszych w historii tej winnicy – potężny, ale wyrafinowany.
Zalecany czas dojrzewania: 2026–2050+ Podawać do: grillowanej wołowiny, pieczonej kaczki, dziczyzny, serów z porostem pleśni
Kolor głęboko rubinowy. Bukiet to elegancka kompozycja przypraw i dojrzałych, czerwonych owoców. W smaku przyjemnie wytrawne, pełne i aksamitne. Doskonałe do steków, pieczonego mięsa i starzonych serów. Podawać w temp. 18-20º C.
Bardzo blady różowy kolor z subtelnymi łososiowymi refleksami. Elegancki owocowo-kwiatowy nos z czystym i szczerym podniebieniem, okrągłym finiszem i odrobiną żywotności. Rewelacyjne na aperitif oraz do sałatek, ryb i drobiu.
To naturalne wino śliwkowe jest przygotowywane przy użyciu klasycznej technologii produkcji wina, aby uchwycić intensywny kolor i smak dojrzałych śliwek. Smak wina dobrze komponuje się z daniami z białego mięsa i przystawkami.
Wino powstaje z najlepszej partii winogron wyselekcjonowanych z całego zbioru. Wciąż\nmłode i pełne nut owocowych, podkreślonych umiejętnym użyciem beczek z nowego\namerykańskiego dębu. Cieliste, świetnie zrównoważone i potencjalnie długowieczne. Bogate\nw aromaty dojrzałych, czerwonych owoców z nutą wanilii, a także mlecznej czekolady, ziaren\nkawy i kakao. Wino leżakowało minimum 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego\noraz 36 miesięcy w butelkach.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.