-
`

Naturalne, słodkie wino z Republiki Południowej Afryki, które zachwyca świeżością i intensywnymi aromatami owoców. Wino powstało z troską o naturalny proces produkcji, bez dodatków sztucznych substancji.
W aromacie dominuje soczysta słodycz dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak mango, ananas i brzoskwinia, przeplatana nutami miodu i kwiatów. W smaku wino jest aksamitne, zrównoważone, o przyjemnej kwasowości, która nadaje mu lekkości i świeżości.
Cape Dreams Natural Sweet Wine świetnie sprawdzi się jako deserowe wino, idealne do lekkich słodkości, owocowych ciast, a także jako samodzielny napój na relaksujące chwile.
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu.
Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą
Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek
Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru
Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Ten 12-to letni single malt z destylarni Loch Lomond, która swą nazwę wzięła od pięknego jeziora znajdującego się w pobliżu gorzelni ma głęboko owocowy charakter. Stanowi kompozycję destylatów dojrzewanych w trzech różnych typach beczek: po bourbonie, tzw. refill cask oraz ponownie wypalanych. Takie połączenie oraz kunszt Master Distillera - Michaela Henry nadała tej whisky perfekcyjnej harmonii. Nos to przede wszystkim chrupiące, zielone jabłko, dojrzała gruszka i odświeżające cytrusy ze słodkim, słodowym tłem. W smaku owoce sadu i cytrynowa beza. Akcenty gruszki przechodzą stopniowo przez nuty cytryny, aż do ciasta waniliowego i słodyczy biszkoptów. Finisz delikatnie torfowy.