Cechy wina: chilijskie, z winogron zebranych w winnicach w Valle Central, czerwone, wytrawne, przyjemne dla podniebienia Szczepy winogron: carmenère Doskonałe do czerwonych mięs, kurczaka, indyka, pizzy i makaronów w sosie pomidorowym
Półsłodkie wino powstałe z winogron szczepu Rkatsiteli dojrzewających w słynącym\nz winiarstwa regionie doliny Alazani. Cechuje się niezwykle harmonijnym i świeżym\nsmakiem ubranym jasnozłotą szatę. W bukiecie najbardziej wyczuwalne są aromaty\nkwiatowo-owocowe. Na podniebieniu długo wyczuwalna przyjemna słodycz. Rkatsiteli to\njedna z najstarszych znanych odmian winorośli na świecie; jej nasiona odnaleziono\nw naczyniach sprzed niemal 5 tysięcy lat p.n.e.. Nazwa tego białego szczepu pochodzi od\ndelikatnie zabarwionych na czerwono młodych pędów latorośli winnej; \"rka\" oznacza po\ngruzińsku \"winny pęd\", natomiast \"citeli\" to \"czerwony\".
Ciemne, czerwone wino wytrawne charakteryzujące się owocowym aromatem, o dobrze wyważonym smaku z dodatkiem szlachetnych tanin. Podawać w temperaturze 16-18 °C. Idealne z wołowiną, baraniną, wieprzowiną oraz serami o zdecydowanym smaku.
Cote Rose Semi Dry to delikatne różowe wino półwytrawne wyprodukowane z kompozycji ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron. Charakteryzuje się wyrazistym aromatem truskawek i dzikiej róży oraz smakiem z wyczuwalnymi: czerwoną porzeczką i maliną.
Wytrawne wino zbudowane w dominującej mierze ze szczepu Viura. W trakcie degustacji\nwino jest bardzo świeże, zarówno na nosie, jak i w ustach. Aromaty białych owoców ustępują\npodniebieniu o świeżym cytrusowym charakterze. W smaku lekkie i przyjemnie orzeźwiające,\nidealne na co dzień.
Wytrawne. Barwa - piękna rubinowa z fioletowymi refleksami. Aromat i smak - czaruje interesującym aromatem cierpkich, suszonych wiśni, przypraw, jeżyn, śliwek i wanilii; na podniebieniu wyraźnie wyczuwalny smak czarnych owoców oraz miękkich tanin, dobrze zbalansowane, zachowujące równowagę pomiędzy nutami owoców i dębu; wino ciepłe i delikatne. Potrawy - makarony w ciemnych mięsnych sosach, dojrzewające wędliny, pieczenie wieprzowe, potrawy z grzybami.
Wino powstałe w apelacji Vin de Pays d'Oc, wykonane z połączenia szczepów Sauvignon Blanc i Chardonnay. Czysty wyraz finezji i elegancji. Oferuje atrakcyjne i delikatne aromaty owoców i kwiatów, z przyjemnym długim finiszem pełnym świeżości i delikatnej kwasowości. Polecane do ryb, owoców morza oraz sałatek.
Choya to tradycyjny, japoński napój alkoholowy z moreli japońskiej (ume). Otrzymuje się go poprzez zalanie całych zielonych owoców moreli wódką. Smak napoju pochodzi z kwasu cytrynowego zawartego w owocu. Wpływa on na zwiększenie apetytu. Choya ma unikalny owocowy smak z nutami migdałów i marcepana. Napój jest doskonały jako aperitif i do sushi.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.