Wino ma intensywny granatowo-czerwony kolor. Zapach bardzo jagodowy z dużą ilością czerwonych owoców. Wino ma bardzo dobrą strukturę, jest dobrze wyważone i pasjonujące. Jest to wino młode ale kompleksowe.
Niezwykle świeże, o dobrej strukturze z intensywnym aromatem cytrusowym, limonki i tropikalną nutą. Długi i intensywny finisz. Znakomite do grillowanego łososia, drobiu, dań z ryżem, świeżymi sałatkami i jako aperitif.
Wino o jasnozłotym kolorze wypełnione aromatami owoców tropikalnych, dębu i wanilii. Na podniebieniu zachęcająco bogate, o kremowym smaku, wytyczonym przez dojrzałe nuty owoców przeplatane z pikantną wanilią i zakończone wyrazistym cytrusowym finiszem.
Przyjemne, zbilansowane wino o orzeźwiającym smaku z dobrą równowagą słodyczy i lekkiej owocowej kwaskowatości. W aromacie dominują nuty świeżych letnich jagód i malin. Doskonałe na aperitif. Z powodzeniem łączy się również z owocami morza, daniami rybnymi oraz potrawami z grilla.
Wino o aromacie ananasa i brzoskwini z nutą dojrzałych owoców cytrusowych. Doskonale zrównoważona kwasowość, bardzo orzeźwiające. Idealne na upalne dni. Jest doskonałym uzupełnieniem do grillowanych ryb i sałatek.
Cechy wina: chilijskie, z winogron zebranych w winnicach w Valle Central, czerwone, wytrawne, przyjemne dla podniebienia Szczepy winogron: carmenère Doskonałe do czerwonych mięs, kurczaka, indyka, pizzy i makaronów w sosie pomidorowym
Kolor głęboko rubinowy. Bukiet to elegancka kompozycja przypraw i dojrzałych, czerwonych owoców. W smaku przyjemnie wytrawne, pełne i aksamitne. Doskonałe do steków, pieczonego mięsa i starzonych serów. Podawać w temp. 18-20º C.
Wino to cechuje właściwy, specyficzny aromat, a jego słodycz nadaje przyjemny smak. Jest wysoko cenione przez kobiety. Służy do przyrządzania coctajli lub jako aperitif.
Wysokiej jakości wino typu\nreserva powstałe z ręcznie\nzbieranych gron szczepu\nCabernet Sauvignon\npochodzących z winnic\nusytuowanych w Dolinie\nCentral.\nBarwa głębokiej czerwieni,\nwpadającej w piękny kolor\njeżyn i aromaty pełne\nowoców oraz słodkich\nprzypraw z nutą czekolady i\nmięty zachęcają do\nodkrywania jego bogatego\nwnętrza. To wino mocno\nesencjonalne, pełne, o\ndługim finiszu.\nNajlepiej serwować\nschłodzone do temperatury\nokoło 17 17°C. Idealny\ntowarzysz dań z czerwonego\nmięsa, gulaszu oraz serów.
Kolor jest bladoróżowy, z refleksami łososiowymi. W nosie Rosé-de-Loire jest pochlebne, potężne i złożone. Oznakowany małymi czerwonymi owocami (malina, wiśnia), wyraża także aromaty kwiatów i cukierków. Na podniebieniu odpowiednio zrównoważone, kończy się wrażeniem świeżości i lekkości. Znakomicie pasuje do letnich posiłków, quiche z Lotaryngii, potraw z białym mięsem, ryby na zimno oraz sałatek owocowych.
Kompozycja szczepów Tannat (90%) i Merlot (10%). Początkowo dojrzewa przez 2 miesiące w beczkach z dębu amerykańskiego, a następnie w butelce. Głęboki, rubinowy kolor. Aromat harmonijny i kompleksowy oparty na nutach czerwonych owoców (śliwki i wiśni) z dodatkiem moreli i pikantnych akcentów. Wytrawne, pełne wino o mocnym, zrównoważonym smaku. Miękkie, słodkie taniny i elegancka struktura z dobrym finiszem. Znakomite z czerwonymi mięsami, dziczyzną, pieczenią, pikantnymi potrawami, szynką i parmezanem. Temperatura serwowania: 16-20°C.
Różowy kolor. Intensywne aromaty owoców z dobrą strukturą swietnie zrównoważoną z kwasowością. W smaku łagodne, dobrze zbudowane o przyjemnych taninach. Doskonałe samo jako aperitif i do sałatek i do lekkich dań.
Wino o jasno rubinowo-czerwonej barwie z wyczuwalnym aromatem czerwonych owoców, charakteryzuje sie świeżością wynikającą z subtelnej kwasowości, którą uzupełnia delikatnie wyczuwalna tanina na podniebieniu. Doskonale komponować będzie się z kaczką, cielęciną, kurczakiem i miękkimi serami.
Wino o intensywnym rubinowym kolorze, zrobione w 100% ze szczepu Cabernet Sauvignon. W nosie aromaty czerwonych owoców, śliwek i malin. Na podniebieniu gęste i pełne z nutami czerwonych jagód, wiśni i dżemu. Wino odpowiednio zrównoważone z przyzwoitym finiszem. Świetnie sprawdzi się w połączeniu z gulaszami, makaronami oraz serami.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.