Wino średnio zbudowane. Ma elegancki, owocowy bukiet z intensywnym jabłkiem i chrupkimi cytrusami. Łagodne i odświeżające. Doskonałe do ryb, drobiu i serów. Podawać dobrze schłodzone.
Kolor głęboko rubinowy. Bukiet to elegancka kompozycja przypraw i dojrzałych, czerwonych owoców. W smaku przyjemnie wytrawne, pełne i aksamitne. Doskonałe do steków, pieczonego mięsa i starzonych serów. Podawać w temp. 18-20º C.
Cechy wina: hiszpańskie, wysokojakościowe ze słynnego regionu Rioja, czerwone, wytrawne, pachnące dojrzałymi czerwonymi owocami, dojrzewające w dębowych beczkach przez 8 miesięcy, o łagodnych i przyjemnych taninach Szczepy winogron: tempranillo, graciano Doskonałe do czerwonych mięs, a zwłaszcza jagnięciny, a także pieczonego drobiu i serów
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.