Wino średnio zbudowane. Ma elegancki, owocowy bukiet z intensywnym jabłkiem i chrupkimi cytrusami. Łagodne i odświeżające. Doskonałe do ryb, drobiu i serów. Podawać dobrze schłodzone.
Cechy wina: południowoafrykańskie, białe, wytrawne, aromatyczne (dojrzałe brzoskwinie, sok ananasa, szparagi), w smaku świeże i orzeźwiające Szczep winogron: 100% Sauvignon Blanc. Doskonałe do dań delikatnie przyprawionych, kuchni azjatyckiej (trawa cytrynowa, średnio ostre chili, świeża kolendra, bazylia), a także drobiu, owoców morza oraz jako aperitif
Winifikacja przeprowadzona w tradycyjny sposób Beaujolaise. Wino zrobione z winogron zbieranych z dojrzałych winorośli. Kolor głęboki czerwony. Nos bardzo wyrazisty z nutami czerwonych owoców. Delikatność i równowagę dopełniają harmonijne i obszerne usta. Świetnie pasuje do pieczonych mięs.
Château La Louvière od dawna słynie z białych win. W rzeczywistości są one już wysoko cenione przez kanadyjskich kupców w XVII wieku! Sto lat później można je było znaleźć na najlepszych stołach w Rosji. Bardzo eleganckie białe La Louvière jest obecnie jednym z najlepszych wytrawnych białych win w Graves i jest znakomitym ambasadorem apelacji Pessac-Léognan. Odznaczony charakterem odmiany Sauvignon Blanc, ale nie przesadnie, bardzo dobrze się starzeje.
Ciemnoczerwony kolor z granatowymi refleksami. Potężny aromat bardzo dojrzałych czerwonych owoców z nutami wanilii i przypraw. Okrągłe i strukturalne podniebienie zapowiadające świetlaną przyszłość. Znakomicie pasuje do czerwonego i białego mięsa oraz serów.
Czerwone wytrawne wino gronowe o intensywnym rubinowym kolorze z dioletowymi refleksami. W zapachu nuty ciemnych owoców z nutą dębu w tle. Zrównoważone i harmonijne z długim i miękkim finiszem. Polecany do makaronów w ciemnych sosach, grilowanych czerownych mięs, risotto czy zapiekanek mięsni-warzywnych.
Bellamico Nero,Davola jest winem wykonanym w 100% z winogron Nero D’Avola uprawianych na Sycylii oraz leżakowanych w dębowych beczkach. Wino o głęboko rubinowo-czerwonej barwie, intensywnym bukiecie czerwonych owoców i przypraw, pełne oraz jednocześnie miękkie i okrągłe o smaku dojrzałych owoców. Wino o bardzo długim posmaku. To harmonijne wino w szczególności pasuje do mięs, dań z makaronu, ciężkich przystawek, czerwonych mięs, dziczyzny, potraw z grilla oraz różnych serów.
Półsłodkie wino powstałe z winogron szczepu Rkatsiteli dojrzewających w słynącym\nz winiarstwa regionie doliny Alazani. Cechuje się niezwykle harmonijnym i świeżym\nsmakiem ubranym jasnozłotą szatę. W bukiecie najbardziej wyczuwalne są aromaty\nkwiatowo-owocowe. Na podniebieniu długo wyczuwalna przyjemna słodycz. Rkatsiteli to\njedna z najstarszych znanych odmian winorośli na świecie; jej nasiona odnaleziono\nw naczyniach sprzed niemal 5 tysięcy lat p.n.e.. Nazwa tego białego szczepu pochodzi od\ndelikatnie zabarwionych na czerwono młodych pędów latorośli winnej; \"rka\" oznacza po\ngruzińsku \"winny pęd\", natomiast \"citeli\" to \"czerwony\".
Czerwone, wytrawne wino hiszpańskie, starzone przez okres 18 miesięcy w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu oraz przez okres 2 lat w butelkach. Tempranillo (89%), Graciano (5%), Mazuelo (6%).
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.