-
`

Wino prezentuje głęboką, ciemną barwę z fioletowymi refleksami. Nos jest intensywny, z dominującymi aromatami ciemnych owoców, takich jak jagody, śliwki i czarne maliny, które przeplatają się z nutami przypraw, cynamonu, ziemi, ziół i kadzidła. W miarę dojrzewania w kieliszku, pojawiają się subtelne akcenty korzenne i leśne.
Château L'Évangile 2017 doskonale komponuje się z potrawami takimi jak pieczony gołąb z borowikami, filet mignon z dziczyzny, pieczeń wołowa w ziołowej skórce, jagnięcina duszona przez 7 godzin oraz dojrzałe sery typu Saint-Nectaire fermier .
Wino to ma potencjał do długoterminowego starzenia, z optymalnym okresem konsumpcji od teraz do około 2035 roku, a dla entuzjastów – nawet dłużej
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu.
Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą
Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek
Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru
Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Ten 12-to letni single malt z destylarni Loch Lomond, która swą nazwę wzięła od pięknego jeziora znajdującego się w pobliżu gorzelni ma głęboko owocowy charakter. Stanowi kompozycję destylatów dojrzewanych w trzech różnych typach beczek: po bourbonie, tzw. refill cask oraz ponownie wypalanych. Takie połączenie oraz kunszt Master Distillera - Michaela Henry nadała tej whisky perfekcyjnej harmonii. Nos to przede wszystkim chrupiące, zielone jabłko, dojrzała gruszka i odświeżające cytrusy ze słodkim, słodowym tłem. W smaku owoce sadu i cytrynowa beza. Akcenty gruszki przechodzą stopniowo przez nuty cytryny, aż do ciasta waniliowego i słodyczy biszkoptów. Finisz delikatnie torfowy.