Wino delikatnie wytrawne, niezwykle owocowe, z dominującym aromatem gruszki i bananów. W smaku kremowe, pełne o długim i zdecydowanym finiszu. Idealne do wieprzowiny, łososia, tuńczyka, dań kuchni wegetariańskiej oraz drobiu.
Jasno słomkowy kolor. Eksplozja świeżych cytrusowych aromatów i minerałów. Wino młode i odświeżające. Nuta cytrusów, tostów i lekki finisz. Doskonałe do skorupiaków, sałatek owocowych i jako aperitif.
Nowa Zelandia to najbardziej na południe wysunięty kraj winiarski świata i idealne miejsce do uprawy białych odmian winorośli. Tamtejsze Chardonnay cenione jest na świecie za oryginalność aromatów i smaków. New Land Chardonnay to wino świeże i rześkie. W smaku nuty dojrzałych brzoskwiń i nektarynek, w finiszu subtelne niuanse drzewa cedrowego. Idealne do drobiu w jasnych sosach, owoców morza i lekkich sałatek.
Cechy wina: włoskie, jakościowe z Salento w Apulii (Puglia) na „obcasie buta” na południu kraju, z ręcznie zbieranych winogron, czerwone, wytrawne, o głębokiej rubinowej barwie z purpurowym refleksem, intensywnym owocowym aromacie (konfitury z czerwonych i czarnych dojrzałych owoców, nutki balsamiczne), w smaku bogate, świeże, pełne, owocowe, o delikatnych taninach, wykwintne, zrównoważone i przyjemne dla podniebienia, przez 14 miesięcy dojrzewające w dębowych beczkach, a następnie w butelkach Szczepy winogron: 100% primitivo Doskonałe do dań kuchni śródziemnomorskiej
Tradycyjne szczepy regionu, głównie Loureiro, Arinto. Wino o jasnym żółto zielonym kolorze. Aromat orzeźwiający z przewagą owoców tropikalnych i cytryny. W smaku owocowe, krągłe i orzeźwiające. Lekko musujace.
Cote Rose Semi Dry to delikatne różowe wino półwytrawne wyprodukowane z kompozycji ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron. Charakteryzuje się wyrazistym aromatem truskawek i dzikiej róży oraz smakiem z wyczuwalnymi: czerwoną porzeczką i maliną.
Winnice: W okolicach Andów, wysokość 4000 stóp. Skalista gleba o luźnej strukturze. Przycinanie, nawadnianie i cięcie liści robione tak, aby osiągnąć niskie zbiory o wysokiej jakości grona. Wyłącznie ręczne zbiory przy użyciu małych skrzynek w miesiącu kwietniu. Selekcja kiści winogron (stoły do sortowania). Proces dojrzewania w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu w czasie trzech/czterech miesięcy. Głęboki czerwony kolor z odcieniami czarnych owoców. Aromat o niezwykłej sile. Przebija czarna porzeczka i truskawka wraz z interesującymi dodatkami eukaliptusa i mięty. W ustach wskazuje silne i liczne taniny o niezwykłym składzie i koncentracji.
Cechy wina: włoskie, w nowoczesnym stylu, kupaż winogron z 4 regionów winiarskich, czerwone, wytrawne, o rubinowej barwie, intensywnym, ciepłym aromacie (dojrzałe śliwki, słodkie przyprawy, ciasto owocowe, figi, ciemne wiśnie, nutka kawy i dębu), otrzymane z delikatnie suszonych winogron (metoda appassimento) - stąd bogaty owocowy smak, jedwabiste taniny i długie zakończenie, skoncentrowane, zrównoważone i przyjemne. Doskonałe do czerwonych mięs, dobrze przyprawionych dań, ostrych serów i dziczyzny.
Połyskująca, jasnożółta szata. Wino mocne, pełne, bogate w aromaty i odpowiednio zrównoważone. W ustach wyczuwalne nuty jabłka, gruszki oraz owoców suszonych i owoców cytrusowych. Polecane na aperitif oraz do ryby.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.