100% Sauvignon Blanc. Jasna szata z zielnymi refleksami. Wino bardzo aromatyczne, świeże i lekkie. Wyczuwalne aromaty agrestu i cytrusów w połączeniu z bukietem kwiatowym. Polecane na aperitif, do ryb, owoców morza i skorupiaków.
Wytrawne wino o jasno purpurowym kolorze z odcieniami fioletu. Bogate w aromaty; tytoń z nutą fiołków, dojrzałych czerwonych i czarnych owoców i dobrze zintegrowany dąb. Bogate, pełne ciała, akamitna długa końcówka z miękkimi taninami; gęste, emocjonale, zrównoważone. Polacany do dań z czerwonego mięsa, a w szczególności do polędwicy wołowej, jagnięciny czy pieczonych żeberek.
Kolor cytryny z zielonkawymi tonami. Aromat tropikalnych owoców z nutami kwiatowymi. W smaku owocowe, świeże z trwałym zakończeniem. Doskonałe ze skorupiakami, pieczoną rybą, grillowanym białym mięsem. Podawać w temperaturze 8º C.
Klasyczna winifikacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej i cementu dla uzyskania maksymalnej ekspresji owoców. Kolor rubinowy. Świeży i intensywny aromat z uwodzicielskimi czerwonymi owocami, ziołami garrigue i lukrecją. Gładkie i owocowe wino o aksamitnej konsystencji, bardzo delikatnych taninach i przyjemnej pikantności. Idealne wino na letnie grillowanie z kiełbaskami i szaszłykami, ale pasuje również do tapas, pizzy i dań z sosem pomidorowym.
Półsłodkie wino powstałe winorośli szczepu Bobal, charakterystycznych dla Hiszpanii. Wino\no niepowtarzalnym czerwonym kolorze, z fioletowymi refleksami. Zachwyca aromatem\ndojrzałych wiśni i malin, połączonych z delikatnymi nutami świeżości. Wyjątkowo dobrze\nwyważone w ustach, ciepłe i jedwabiste, dające przyjemność z degustacji.
Eleganckie i czyste Pinot Grigio, leżakowane na osadzie w stalowych tankach i kontrolowanej temperaturze. Owocowe i aromatyczne, z nutami orzechów i prażonych migdałów. W smaku dość rześkie, z doskonale zbalansowaną mineralnością. Dobrze komponuje się z wieloma przystawkami, risotto z warzywami i rybami z grilla. Spełnia normy wina organicznego i wegańskiego.
Cote Red Semi Sweet to półsłodkie wino wyprodukowane z czerwonych winogron pochodzących ze słonecznych winnic południowej Bułgarii. W smaku delikatne i harmonijne, charakteryzuje się aromatem dojrzałych jeżyn.
Półwytrawne wino zbudowane w wyłącznie ze szczepu Merlot, o rubinowej barwie\nz fioletowymi refleksami. Aromaty suszonych śliwek, czarnych jagód z przyjemną słodyczą na\nfiniszu. W smaku dobrze zbalansowane, o przyjemnej kwasowości oraz o świeżym\nowocowym zakończeniu.
Fascynujące głębokie i intensywne wino koszerne, zdominowane przez intensywny smak i aromat granatu. To harmonijnie zrównoważone wino o idealnej równowadze słodyczy zapewni smaczne doznania o bogatym owocowym smaku. Wino ma promienny odcień granatu o smaku słodkiej maliny i lukrecji. Idealny komponuje się z czekoladą i deserami.
Wytrawne wino powstałe ze szczepu Chardonnay. Jasnosłomkowe, eleganckie, z aromatami\nowoców tropikalnych, nutą cynamonu i klonu przechodzącymi w bogate, tostowe\nzwieńczenie. W ustach żywe, świeże, kremowe z dębowym wykończeniem.
Wino z Hiszpanii, półsłodkie różowe o wyjątkowym świeżym i owocowym bukiecie malin i wiśni z delikatnym aromatem czerwonej porzeczki. Podkreśla smak potraw z pieczonego kurczaka oraz grillowanego łososia, a także delikatnych dań na bazie makaronu.
Cechy wina: włoskie, z winogron z 4 regionów winiarskich, białe, wytrawne, aromatyczne (gruszka, miód, żółte owoce pestkowe, tropikalne akcenty, grzanki), w smaku wykwintne, skoncentrowane, pełne, orzeźwiające, owocowe, w zakończeniu nutka gruszki i suszonych ziół. Doskonałe do śmietanowych sosów, drobiu, owoców morza, a także jako aperitif .
Domaine Prieur Barsanne to jedna ze wspaniałych winnic w regionie Langwedocja-Roussillon. Na podniebieniu to czerwone wino jest mocnym winem z dobrą równowagą między kwasowością a taninami. Znakomicie komponuje się z wołowiną, makaronem lub cielęciną.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Nowy głębszy smak Johnnie Walker Doble Black pochodzi z połączenia naturalnie przydymionych whisky, dojrzewających w mocno zwęglonych dębowych beczkach.