Cechy wina: chilijskie, z ręcznie zbieranych winogron w Valle Central na przełomie kwiecień/maj, czerwone, wytrawne, o głębokiej barwie czerwonej śliwki, trwałej ciekawej kompozycji zapachowej (dojrzałe ciemne owoce: jeżyna, śliwka, wiśnie, przyprawy: papryka, biały pieprz, ciemna czekolada, a także nutki wanilii, kawy i cedru – wpływ dojrzewania w dębie), w smaku owocowe, jedwabiste, o dojrzałych taninach, przyjemnym i trwałym zakończeniu, dla zachowania owocowości tylko 60% wina poddane fermentacji malolaktycznej, a następnie dojrzewaniu w dębowych beczkach, 40% pozostaje w zbiornikach ze stali nierdzewnej, potencjał starzenia 5 lat Szczepy winogron: carmenère Doskonałe do wołowiny, ostrych serów, dzikiego ptactwa, ryb (tuńczyk, łosoś), pieczonego drobiu, soczewicy z rozmarynem