-
`

Riesling Albert Schoech to eleganckie, klasyczne niemieckie wino białe, słynące z doskonałej równowagi między świeżą kwasowością a owocową słodyczą. Charakteryzuje się jasnym słomkowym kolorem i intensywnym aromatem cytrusów, zielonych jabłek, brzoskwini oraz nut mineralnych. W smaku jest rześkie, z wyraźną kwasowością, która nadaje mu lekkość i świeżość, oraz subtelną słodyczą, która harmonizuje z owocowym charakterem. Wino to doskonale oddaje typowy styl Rieslinga z regionu Pfalz — eleganckie, złożone i wyraziste.
Styl: Świeże, aromatyczne białe wino o wyważonym profilu owocowo-mineralnym.
Sugestie kulinarne:
Idealne do ryb, owoców morza, lekkich dań z drobiu, sałatek oraz kuchni azjatyckiej.
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu.
Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą
Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek
Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru
Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Ten 12-to letni single malt z destylarni Loch Lomond, która swą nazwę wzięła od pięknego jeziora znajdującego się w pobliżu gorzelni ma głęboko owocowy charakter. Stanowi kompozycję destylatów dojrzewanych w trzech różnych typach beczek: po bourbonie, tzw. refill cask oraz ponownie wypalanych. Takie połączenie oraz kunszt Master Distillera - Michaela Henry nadała tej whisky perfekcyjnej harmonii. Nos to przede wszystkim chrupiące, zielone jabłko, dojrzała gruszka i odświeżające cytrusy ze słodkim, słodowym tłem. W smaku owoce sadu i cytrynowa beza. Akcenty gruszki przechodzą stopniowo przez nuty cytryny, aż do ciasta waniliowego i słodyczy biszkoptów. Finisz delikatnie torfowy.