Delikatne, białe wino półwytrawne o wyjątkowym owocowym aromacie. Produkowane jest z ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron pochodzących ze słonecznej Doliny Róż
Sauternes Chantet Blanet to wyjątkowe, słodkie wino z prestiżowej apelacji Sauternes w Bordeaux, słynącej z win o unikalnej równowadze słodyczy i kwasowości. Powstaje głównie z odmian Sémillon, Sauvignon Blanc oraz Muscadelle, których grona często atakuje szlachetna pleśń (Botrytis cinerea), nadająca winu niezwykłą głębię i aromatyczną złożoność.
W nosie dominuje bukiet miodu, moreli, brzoskwiń, kandyzowanych owoców oraz delikatnych nut wanilii i orzechów. W ustach wino jest pełne, aksamitne, o idealnie zbalansowanej słodyczy i żywej kwasowości, co czyni je niezwykle eleganckim i długo utrzymującym się.
Idealne do: foie gras, deserów, serów pleśniowych oraz jako wino medytacyjne.
100% szczepu Riesling. Wino o krystalicznym kolorze i cytrusowych zapachach na mineralnym tle ma złożoną strukturę i wyraźną świeżość. Idealnie pasuje do owoców morza, skorupiaków, ryb i kiszonej kapusty.
Wino powstałe w apelacji Vin de Pays d'Oc, wykonane z połączenia szczepów Sauvignon Blanc i Chardonnay. Czysty wyraz finezji i elegancji. Oferuje atrakcyjne i delikatne aromaty owoców i kwiatów, z przyjemnym długim finiszem pełnym świeżości i delikatnej kwasowości. Polecane do ryb, owoców morza oraz sałatek.
Fresco charakteryzuje łagodny smak z nutą owocowej słodyczy zbalansowanej delikatnymi taninami oraz głęboko rubinowa barwa. Może być podawane jako aperitif do białych mięs i wędlin. Pełne walory docenisz serwując schłodzone do temp. ok. 15°C.
Litewskie wino musujące białe półwytrawne. Wyprodukowane z delikatnego w smaku wina z owocowym aromatem. Doskonałe do ryb, skorupiaków, białych mięs oraz jako aperitif.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.