Delikatne, białe wino półwytrawne o wyjątkowym owocowym aromacie. Produkowane jest z ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron pochodzących ze słonecznej Doliny Róż
Piękny, głęboki rubinowy kolor w połączeniu z fioletowymi refleksami. W nosie wyczuwalny zapach dojrzałych czerwonych owoców, lekko waniliowy. Na podniebieniu aromaty czerwonych owoców o giętkiej i okrągłej strukturze nadające całości dopieszczający i elegancki finisz. Rewelacyjnie nada się do gulaszy, pieczonych mięs, makaronów i serów.
Choroy to gatunek papugi występujący tylko w Chile - jedyny w swoim rodzaju, tak jak to białe, delikatnie wytrawne wino o słomkowej barwie. Przywodzi na myśl cytrusowe aromaty, wymieszane z nutami moreli, flaszowca peruwiańskiego i brzoskwiń. Doskonałe do ryb, sushi, kurczaka, szynki iberyjskie oraz wędzonych lub kozich serów. Podawać schłodzone do temperatury 10-12°C.
Leżakowane w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez 4-5 miesięcy. Kolor rubinowo czerwony, z odcieniem fioletu. Aromat intensywny, winny, pikantny i owocowy, z nutami czranych porzeczek i jagód. Wino średnio zbudowane, aksamitne, bardzo dobra równowaga pomiędzy świeżością i ciepłymu uczuciami. Długotrwały posmak cząbru. Doskonałe do dań z makaronu, mięsa i srednio dojrzałych serów.
Blend najbardziej charakterystycznych szczepów winorośli dla regionu rioja: 85% tempranillo, 10% graciano, 5% mazuelo. Leżakuje przez 18 miesięcy w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu, a następnie 18 miesięcy w butelkach. Reserva w winiarskiej legislacji hiszpańskiej to jedna z najwyższej klasyfikacji win. Najbardziej uniwersalne wino wśród Campo Viejo, bo komponuje się z wieloma potrawami.\nBarwa: rubinowa, z delikatnymi refleksami\nZapach: złożone aromaty, rozwijające się podczas dojrzewania w butelce\nSmak: równowaga pomiędzy nutami owocowymi i przyprawowymi\nFinisz: zbalansowany, elegancki\nPodanie: doskonale łączy się z mocno wypieczonymi lub długo duszonymi baraniną i wołowiną
Różowe, półsłodkie, hiszpańskie wino stworzone ze szczepu Bobal, charakteryzujące się truskawkowymi i malinowymi nutami. Serwowane dobrze schłodzone smakuje świetnie jako aperitif, a także doskonale komponuje się z potrawami kuchni azjatyckiej, owocami morza czy pizzą.
Wino o pięknej harmonii, które prezentuje aromaty kandyzowanych czerwonych owoców i intensywne usta, okrągłe ze świeżością, z dobrze ugruntowanymi taninami.\nŚwietnie pasuje do makaronów, pieczeni oraz serów.
To żywe słomkowożółte wino ze srebrzystymi refleksami rozwija subtelny nos kandyzowanej skórki cytryny, ozdobionej nutą białych kwiatów i suszonych owoców. Na podniebieniu otulająca słodycz, natychmiast przejęta przez kwaskowatość śliny. Długi i elegancki finisz.
Wspaniale zrównoważone wino, ani nadmiernie żywiołowe, ani przesadnie bogate.\nJednocześnie długie w smaku, lekko słonawe, delikatne i żwawe. Zachwyci smakoszy wybrednych, lubiących iść na przekór modom.\nSerwować w temperaturze: 16 18° C\nPodawać: jako dodatek do wołowiny lub pierogów z borowikami.
Wino stworzone ze szczepu\nChardonnay , o wyczuwalnym smaku\nowoców egzotycznych.\nPolecane do ryb, sałatek oraz białego mięsa.\nDobrze schłodzone może być wspaniałym aperitifem lub towarzyszem\ndeserów.\nSerwować w temperaturze 8\n8°C.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.