Litewskie wino musujące białe półsłodkie. Do produkcji użyto wino o owocowym aromacie i delikatnym smaku. Doskonałe jako aperitif, do deserów, ciast i tart owocowych.
Wino składa się w 100% winogron Chardonnay. Wino jest przechowywane w stalowych zbiornikach, aby utrzymać jak najwięcej świeżych aromatów owocowych. Wino o jasnym kolorze, delikatnym zapachu cytrusów, brzoskwini i moreli. Miękki i dobrze wyważony smak z miękkim i przyjemnym posmakiem. To wyjątkowo harmonijne wino jest idealne jako aperitif, do ryb, drobiu, owoców morza i sałatek. Świetnie również nadaje się do samodzielnego picia.
Wino gronowe, czerwone półwytrawne. Niezwykle aromatyczne wino z mołdawskiej winnicy Alianta. Ma łagodny, harmonijny smak z aromatem malin i fiołków Świetne do delikatnych mięs i samodzielnego picia.
Tradycyjne szczepy regionu, głównie Loureiro, Arinto. Wino o jasnym żółto zielonym kolorze. Aromat orzeźwiający z przewagą owoców tropikalnych i cytryny. W smaku owocowe, krągłe i orzeźwiające. Lekko musujace.
Choya to tradycyjny, japoński napój alkoholowy z moreli japońskiej (ume). Otrzymuje się go poprzez zalanie całych zielonych owoców moreli wódką. Smak napoju pochodzi z kwasu cytrynowego zawartego w owocu. Wpływa on na zwiększenie apetytu. Choya ma unikalny owocowy smak z nutami migdałów i marcepana. Napój jest doskonały jako aperitif i do sushi.
Wspaniałe wino o jasnozłotym kolorze z delikatnymi zielonymi refleksami. Na podniebieniu dominują aromaty roślinne i kwiatowe (białe kwiaty). Są też nuty mineralne i akcenty cytrusowe (cytryna, grejpfrut). Znakomite w połączeniu z owocami morza, skorupiakami, rybami oraz jako aperitif.
Lekkie, delikatne wino o świeżych aromatach wiśni, róży i fiołków. Usta średniej budowy, zrównoważone i rześkie, o subtelnym wiśniowym smaku wzbogaconym o nuty migdałowe. Podawać do makaronów, zup, wędlin, świeżych serów.
Wspaniała kompozycja szczepów Gros Manseng i Petit Manseng. Doskonałe i eleganckie wino, charakteryzujące się dużą świeżością. Bogate w aromaty owoców egzotycznych. Świetne na aperitif, do foie gras i deserów.
Doskonałe czerwone wino z winnicy Mauro z regionu Ribera del Duero. Wino wyprodukowane z odmiany Tempranillo i leżakujące 16 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. To bardzo aromatyczne, świeże wino, które najlepiej będzie smakować podczas kolacji z przyjaciółmi. Aromat kwiatowo-owocowy, łagodny i przenikliwy smak owocowy, na podniebieniu okrągły i szeroki z delikatnymi taninami. Posiada dynamiczny posmak.
To wino o ujmującej, intensywnie purpurowej barwie, z głębokimi, kasztanowymi\nrefleksami. Jego wnętrze skrywa bogaty, bardzo złożony bukiet z\nwyczuwalnymi aromatami jagód, dojrzałych czerwonych owoców,\nsuszonych moreli oraz czekolady z dozą subtelnej nuty mięty. W ustach\ndobrze zbudowane, pełne, okrągłe, o długim finiszu.\nSerwować w temperaturze 17\n17°C. Idealny towarzysz czerwonego mięsa, gulaszu i\nserów.
Gruzińska brandy od stuleci jest uważana za jedną z najlepszych na świecie, a wyjątkowa jego jakość bierze się z tradycyjnej sztuki destylacji oraz endemicznych odmianach winorośli, z którego jest wytwarzana. Brandy Kazbek Peak ma żywy, elegancki aromat słodkich miodu i wanilii, zrównoważony nutami suszonych śliwek i karmelizowanych orzechów laskowych. W smaku wyczuwalne harmonijne smaki kory dębu i cynamonu. Pochodzi z regionu Kakheti o wspaniałych tradycjach winiarskich, a co najmniej sześciomiesięczne leżakowanie w dębowych beczkach nadaje mu szlachetny kolor bursztynu z refleksami ognistej miedzi.
Wysokiej jakości Barbera o intensywnym rubinowym kolorze. Owocowe i długie aromaty czerwonych owoców. W smaku mocno wytrawne, o ciepłych łagodnych taninach.
Les Pagodes de Cos jest, ściśle mówiąc, „drugim winem” Cos d’Estournel. Winorośle, które ją produkują, są ostatecznie wykorzystywane do produkcji „Grand Vin”, czyli Grand Cru Classe z 1855 roku. Są uprawiane na tym samym terroir i traktowane w ten sam sposób. Są po prostu młodsze, a ich korzenie jeszcze nie wyrosły na pełną głębokość w żwirowej glebie. Mocne, bardzo aromatyczne, długo na podniebieniu, z bardzo trwałym finiszem, Les Pagodes de Cos to wino wyrafinowane i przyjemne, które można wypić w ciągu dziesięciu lat od butelkowania w zamku. Zmakomicie pasuje do czerwonych mięs, grillowanych potraw oraz serów.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.