Dorato Bianco Wino białe...
Przy produkcji Dorato dbamy o jakość składników staranną kontrolę fermentacji. Klarowność i wyjątkowy bukiet docenisz degustując schłodzone do temperatury 8°C.
Przy produkcji Dorato dbamy o jakość składników staranną kontrolę fermentacji. Klarowność i wyjątkowy bukiet docenisz degustując schłodzone do temperatury 8°C.
Inspirowana kolorami i urokami Morza Śródziemnego, Viña Esmeralda to kwintesencja kobiecej elegancji. Połyskująca, bladosłomkowa szata. Wino wonne, kwiatowe z delikatnymi nutami owoców egzotycznych i wyczuwalnym aromatem dżemu jabłkowego. Na podniebieniu gładkie i bogate, pozostawia subtelny posmak miodu. Doskonałe do przekąsek z owoców morza, ryb i pasztetów oraz kuchni azjatyckiej. Podawać w temperaturze 11°C. Vina Esmeralda jest doceniana przez polskich konsumentów, w 2020 roku znalazła się w TOP 5 ulubionych win poniżej 60 PLN według użytkowników serwisu VIVINO!
Wino leżkowane w 300 litrowych, beczkach z amerykańskiego dębu, następnie przez 9-12 miesięcy w butelce. Aromat pełny, z dominujacą nutą wiśniową, wyczuwalne także maliny, śliwki oraz wanilia. Bogate i delikatne w smaku, z fanastycznym głębokim i długim finiszem. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny oraz grillowanych ryb.
Wino z czerwonej porzeczki, czerwone, półwytrawne. Lekkie, przyjemnie orzeźwiające, z dobrze zrównoważoną kwasowością. Najlepiej pasuje do cielęciny i grillowanych warzyw. Podawać lekko schłodzone.
Gruszkowo-porzeczkowe, różowe, półsłodkie. Wyczuwalne oryginalne, świeże aromaty czarnej porzeczki i zachwycający, słodki aromat gruszek. Najlepiej pasuje do sałat, przystawek, ryb. Subtelne, bardzo eleganckie wino na najlepsze momenty lata. Podawać lekko schłodzone.
Słomkowożółty z zielonymi refleksami Zapachy przypominające kwiaty akacji, jabłka i brzoskwinie. Wino wytrawne musujące o delikatnej i długotrwałej świeżości. Harmonijny z przyjemną kwaskowatością. Znakomite jako aperitif oraz do przystawek.
Ciepły klimat Roztocza, idealnie łagodne wzgórza oraz lessowe gleby tworzą doskonałe warunki do uprawy winorośli i innych owoców. Winiarnia Zamojska czerpie z tego bogactwa natury oraz najlepszych tradycji polskiego winiarstwa. Musująca Gruszka charakteryzuje się orzeźwiającym aromatem, w smaku jest świetnie zbalansowana, z przyjemnymi bąbelkami. Najlepiej pasuje do owoców morza, delikatnych przystawek, sałat, deserów.
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu.
Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą
Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek
Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru
Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny