Wino wyprodukowane w apelacji Muscadet Sevre et Maine z winogron „melon de burgundy”. Można odnaleźć tu aromaty cytrusów, anyżu, żółtego jabłka i niektórych egzotycznych owoców. Wina z tego regionu znane są z tego, że dobrze komponują się ze wszystkim, co pochodzi z morza.
Energiczne, wyraźnie odświeżające Vinho Verde Red to młodzieńcze, złożone doświadczenie o ciemno rubinowym kolorze i silnym, ale gustownym podobieństwie do dzikich jagód.
Lżejsze niż większość i wyjątkowo aromatyczne
Vinho Verde ma orzeźwiające wykończenie zapewniane przez wyważoną mieszankę rodzimych odmian, różniących się w zależności od koloru i cech.
Amaral
Winogrona o rubinowym kolorze, dające pikantne aromaty, a jednocześnie odważne, pełne tekstury.
Borraçal
Z niebieskawych jagód zmienia się w rubinowoczerwone wina. Jest to rustykalna, perfumowana, kwaśna i żywa odmiana winogron.
Vinhão
Odmiana winorośli o intensywnym kolorze z regionu Douro DOC, dająca najbardziej ciemne i nieprzejrzyste wina. Oferuje mocne, rustykalne podniebienie, pełną konsystencję z wysokim poziomem kwasowości.
Wino skomponowane w 100% ze szczepu Sylvaner. Presentuje się w pięknych odcieniach złoto-zielonych. Świeże i delikatne z intensywnymi aromatami cytrusów i brzoskwini. Idealne na aperitif oraz do owoców morza, ryb i kiszonej kapusty.
Kolor jasno rubinowy z refleksami granatu. Piękny aromat wiśni, dzikich jagód, fiołków i pikantnych nut. W smaku suche i świeże, dobrze zbudowane z przyjemnymi taninami. Jako młode wino jest doskonałe do bogatych w smaku dań, szczególnie tradycyjnych specjałów kuchni toskańskiej.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.